- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenda colosală pe care o poate primi bărbatul care a făcut grătar pe balcon, în Rahova. Imaginile au devenit virale pe TikTok

05 Aug, 09:21 • Cornel Ghimeșan
Un bărbat din Rahova riscă o amendă substanțială după ce a fost surprins pe TikTok făcând grătar pe balconul unui apartament de la etajul 8, o activitate care a stârnit multe reacții online. Deși videoclipul a devenit rapid viral, acumulând aproape 220.000 de vizualizări în doar două zile, acest gest ar putea avea consecințe legale serioase.
Amenda colosală pe care o poate primi bărbatul care a făcut grătar pe balcon, în Rahova. Imaginile au devenit virale pe TikTok

Amenda colosală pe care o poate primi bărbatul care a făcut grătar pe balcon, în Rahova. Conform Legii nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, grătarele pot fi făcute doar în zone special desemnate pentru astfel de activități, care sunt echipate cu facilități corespunzătoare și aprobate pentru aprinderea focului. Făcând un grătar în alte locații, cum ar fi pe balconul unui apartament, se încalcă această lege și poate atrage amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Amenda colosală pe care o poate primi bărbatul care a făcut grătar pe balcon

În filmare, o femeie surprinde grătarul amplasat pe pervazul unui balcon închis și comentează ironic: „Grătar corespunzător pe balcon, la etajul 8, în Rahova”. Bărbatul corectează și subliniază că grătarul este de fapt la fereastră: „Facem un grătar la fereastră. Ceafă de porc și mititei. Am avut poftă de grătar. E grătar din ăsta electric, dar este ok”. „Ai grijă că arzi mititeii”, îi spune cineva de lângă.

„De asta sunt așa ieftine apartamentele în Rahova”, „Stau la 6 tot în Rahova! Trebuie să scot grătarul când merg în țară”, „e electric nu e problemă”, „La noi au venit pompierii… poliția… salvarea”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

Citeşte şi: Produsul Lidl la 1 leu pe care mii de români îl cumpără în perioada aceasta. Au golit rafturile

Pe lângă riscul legal, folosirea unui grătar pe balcon, mai ales la etajele superioare, reprezintă un pericol semnificativ de incendiu și poate crea disconfort major pentru vecini, din cauza fumului și mirosului. Aceste inconveniente sunt deosebit de problematice în cazul persoanelor cu afecțiuni respiratorii sau alergii, și pot duce la intervenția autorităților, așa cum au menționat unii comentatori în reacțiile lor la videoclip.

Citeşte şi: Când e cel mai bine să îți pui casa la vânzare. Perioada din an care te va face să te simți norocos

În concluzie, deși gestul bărbatului a atras atenția și comentarii pe rețelele sociale, el ar putea fi sancționat cu o amendă usturătoare pentru nerespectarea reglementărilor legale privind activitățile de picnic și pentru crearea unui potențial pericol pentru comunitate.

@florentinatoma63 #gratarlabalcon#etajul8##rahova#foryou ♬ sunet original – Florentina Toma

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult