Amendă de 2.000 lei pentru o femeie care a vrut să-și sperie iubitul. Polițiștii din Târnăveni au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că este amenințată cu un topor. Ulterior, telefonul s-a închis, iar apelanta nu a mai putut fi contactată, a anunțat IPJ Mureș.
”La data de 12 noiembrie 2024, în jurul orei 17:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că o persoană se îndreaptă înspre aceasta cu un topor în mână. Ulterior, telefonul s-a închis, iar apelanta nu a mai putut fi contactată”, a transmis, marţi seară, IPJ Mureş.
Citește și: Salariile explodează. Câți bani câștigă în 2024 o femeie de serviciu din București
Potrivit sursei citate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, a fost constituită de urgență o echipă operativă complexă care a desfășurat activități specifice pentru identificarea apelantei și clarificarea situației.
O echipă operativă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale și unități din cadrul Poliției Municipiului Târnăveni, Poliției Iernut, Secției 12 Luduș și Secției 4 Ungheni, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni, a fost trimisă de urgență la fața locului.
În urma activităților, apelanta a fost identificată ca fiind o femeie de 44 de ani din Petrilaca. Polițiștii au constatat că aceasta inventase amenințarea pentru a-l speria pe partenerul său de 52 de ani, cu care avusese un conflict verbal. În urma verificărilor, s-a stabilit că nu exista nicio persoană care să reprezinte o amenințare reală, iar incidentul era, de fapt, o falsă alarmă.
Citește și: Cine e cea mai bogată femeie din lume. Duce o viață de lux după ce a moștenit un imperiu
Apelanta a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.
Conform legislației, alertarea falsă a serviciilor de urgență este pedepsită cu amenzi între 2.000 și 4.000 de lei sau cu prestarea a 200 până la 400 de ore de muncă în folosul comunității.
În mod similar, apelarea abuzivă a numărului de urgențe poate atrage sancțiuni între 1.000 și 2.000 de lei.