- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă de 3.000 de lei pentru românii care stau la bloc. NU mai ai voie să faci asta

10 Aug, 11:03 • Bumbeneci Diana
Amendă de 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și lasă așa ceva în fața ușii. Nu mai ai voie începând de acum.
Amendă de 3.000 de lei pentru românii care stau la bloc. NU mai ai voie să faci asta

Românii care stau la bloc se pot trezi cu o amendă destul de mare dacă mai fac un lucru banal pe care sute de locatari obișnuiau să îl facă adesea. O nouă regulă luată în România spune clar ce ai voie să faci și ce nu.

Amendă dură pentru românii care nu respectă noile măsuri

În cele mai multe dintre cazuri, viața la bloc este destul de diferită de cea la casă, asta deoarece traiul printre locatari implică un set de reguli pentru buna organizare a spațiului comun, precum balcoanele blocului, subsolul, scara de bloc sau spațiul verde din fața blocului. Există o serie de reguli care trebuie respectate, însă nu mulți o fac sau nu știu de ele, motiv pentru care riscă amenzi usturătoare pe care nu le pot contesta.

Ai mai putea citi: Decizie ANAF pentru românii care vor să cumpere un apartament sau o casă în 2024. Ce document nou trebuie să obțină

amendă pentru gunoiul lăsat în bloc
amendă pentru gunoiul lăsat în bloc

Spre exemplu, dacă sunt vecini pe o scară de bloc care aleg să scoată gunoiul în fața ușii și să îl lase acolo, sau vecini care nu plătesc anumite taxe de pe scară, riscă penalizări extrem de dure. Cea mai întâlnită problemă la ora actuală este cea a gunoiului lăsat în diverse locuri pe scara blocului.

În cazul în care vecinii nu se înțeleg între ei, se poate apela la sprijinul poliției locale. Aici însă se lasă cu penalizări puternice. Amenda pentru depozitare e destul de mare, merge până la 3.000 lei. De asemenea, specialiștii în domeniu susțin că nici măcar florile acelea puse pe trepte care să arate frumos nu au ce căuta.

Cât despre depozitarea deșeurilor din construcții, dacă cineva a făcut o renovare, a scos sacii în fața blocului sau pe scară, lucrul ăsta e clar de competența poliției locale.

Ai mai putea citi și: Topul orașelor unde este cel mai ușor să iei un împrumut când vrei să cumperi un apartament

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult