- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă de 6.500 de lei pentru beneficiarii cardurilor de alimente, în anumite cazuri. Ce trebuie să evite aceștia

03 Oct, 10:43 • Andrei Ene
Românii ce beneficiază de card de alimente pot primi o amendă de 6.500 de lei dacă nu respectă anumite condiții impuse de lege. Este foarte important ca aceștia să cunoască prevederile pentru a putea evita o eventuală amendă.
Amendă de 6.500 de lei pentru beneficiarii cardurilor de alimente, în anumite cazuri. Ce trebuie să evite aceștia

Luna aceasta, românii care beneficiază de carduri de alimente vor primi o nouă tranșă de 250 de lei. Aceștia vor primi banii, însă este foarte important să fie atenți cum cheltuiesc acești bani, deoarece pot fi sancționați. Trebuie respectate prevederile legale deoarece, în caz contrar, amenzile pot ajunge la 6.500 de lei.

Cardurile de alimente vor fi încărcate luna aceasta

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a precizat ieri printr-o postare pe platforma Facebook că încărcarea cardurilor sociale va începe în 15 octombrie și că peste 2,6 milioane de români vor beneficia de acestea.

Citește și : Banii intră pe cardurile românilor chiar pe 20 octombrie. Românii care primesc 450 de lei pe lună

„Peste 2,6 milioane de români vor beneficia în luna octombrie de o nouă tranşă de 250 de lei pentru cumpărarea de alimente! Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 de lei va începe din data de 15 octombrie”, a anunțat Adrian Câciu.

Amendă de 6.500 de lei dacă nu se respectă următoarele condiții

Cei 250 de lei de pe cardurile de alimente pot să fie folosiți, după cum spune și numele, pentru alimente sau pentru mese calde. Oamenii nu trebuie să încerce să le folosească pentru alcool sau țigări, deoarece pot fi amendați cu până la 2.600 de lei, iar unitățile care comercializează astfel de produse contra banilor cu 6.500 de lei. În plus, cardurile oamenilor care încearcă aceste lucruri vor fi blocate.

Citește și : Ce sumă va încasa Simona Halep pentru victoria de la Hong Kong. Sportiva a revenit pe teren după 5 luni de la accidentarea la genunchi

„Încă nu avem o astfel de situație, dar fapta este evident de natură contravențională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce și sancțiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situații”, a avertizat Marcel Boloș, ministrul Economiei și Finanțelor.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiarii lor, cu excepția cazului în care beneficiarul nu poate să se deplaseze la operatorul economic pentru a face cumpărături, caz în care cardul poate fi încredințat altei persoane, acesta trebuind să fie însoțit de actul de identitate.

Cazurile care impun sancțiuni, potrivit legii în vigoare, sunt următoarele :

  • folosirea tichetelor sociale în alt scop decât achiziționarea de produse alimentare și mese calde
  • solicitarea de către beneficiari și/sau oferirea de numerar contra tichetelor sociale
  • refuzul unităților afiliate de a primi tichete sociale pentru produse alimentare sau mese calde