- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi colosale pentru proprietarii de animale. Este strict interzis să facă așa ceva!

12 Sep, 20:41 • Preda Silvia
Un lucru este total interzis pentru proprietarii de câini. Se dau amenzi de până la 17.000 de lei!
Amenzi colosale pentru proprietarii de animale. Este strict interzis să facă așa ceva!

Poliția Animalelor a intervenit, recent, în două cazuri de abuz asupra animalelor și a dat amenzi uriașe. Unul dintre cazuri chiar a stârnit revolta publicului, după ce un polițist ar fi refuzat să intervină, arată Capital.

O femeie în vârstă de 76 de ani din comuna Întorsura, județul Dolj, și fiul său au fost amendați cu 17.000 de lei, după ce au fost filmați lovind și abandonând un câine.

Polițiștii au fost sesizați după ce imagini video cu femeia, care lovea câinele cu o furcă, au apărut în spațiul public. Fiul acesteia, în vârstă de 54 de ani, a abandonat apoi câinele pe un câmp.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au amendat femeia cu 5.000 de lei pentru cruzime, iar bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 12.000 de lei pentru abandonarea animalului maltratat.

Polițiștii au constatat că femeia a aplicat mai multe lovituri unui câine, care a fost ulterior abandonat pe câmp de către fiul acesteia. La locuința femeii a fost găsit un alt câine ținut în condiții necorespunzătoare, motiv pentru care am aplicat sancțiuni în conformitate cu legislația privind protecția animalelor”, au transmis reprezentanții Poliției Dolj.

Amenzi uriașe pentru proprietarii de animale

Amenzi colosale pentru proprietarii de animale
Amenzi pentru proprietarii de animale

Citește și: Șoferii sunt obligați să respecte noile reguli! Se schimbă legea privind accesul animalelor în transportul public

Câinele găsit a fost preluat de o asociație de protecție a animalelor, fiind considerat în pericol.

Un polițist este anchetat în acest caz de superiorii săi. Acesta a fost sesizat și ar fi refuzat să intervină, spunând că nu este de competența sa.

Un alt caz șocant de cruzime împotriva animalelor s-a petrecut în județul Bacău, unde un bărbat de 34 de ani a fost arestat preventiv pentru că și-a ucis câinele și l-a abandonat.

Ancheta a arătat că bărbatul a bătut câinele înainte de a-l omorî. Proprietarul a fost reținut inițial și ulterior prezentat în instanță, fiind emisă decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a informat Poliția Județeană Bacău.

Autoritățile fac apel la cetățeni să raporteze orice suspiciuni de maltratare a animalelor.

Vezi și: Servicii medicale gratuite pentru animalele din zonele slab dezvoltate. Realitatea crudă care se ascunde în România