- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi dure pentru aruncatul cojilor de semințe pe stradă. Suma diferă de la oraș la oraș

12 Jul, 23:11 • Stefan Simion
În ciuda eforturilor continue, educarea unui segment semnificativ al populației rămâne anevoioasă în România. Unul dintre comportamentele des întâlnite, care ignoră regulile educației civice, este spartul semințelor și aruncatul cojilor pe stradă sau aruncatul mucurilor de țigară.
Amenzi dure pentru aruncatul cojilor de semințe pe stradă. Suma diferă de la oraș la oraș

Aceste comportamente sunt sancționate cu amenzi destul de mari. Recent, polițiștii locali din Bacău au răspuns la o serie de reclamații referitoare la consumul de semințe pe domeniul public, urmat de mizeria aferentă. Autorii acestor fapte au avut de ales între a plăti amenzi cuprinse între 100 și 1.000 de lei sau a curăța singuri locul acoperit de covorul de coji.

Reamintim cetățenilor că aruncarea cojilor de semințe în parcuri și locuri de joacă, consumul de băuturi alcoolice în spații publice și tulburarea liniștii publice se sancționează cu amenzi între 100 și 1.000 de lei„, au transmis polițiștii locali, conform Ziarului de Bacău.

Citeste si Amenzi usturătoare pentru cei care deschid ușa trenului în mers. Anunțul CFR Călători pentru românii care fac asta din cauza caniculei

Polițiștii au atras atenția mai ales tinerilor care practică plimbări nocturne, consumă semințe și aruncă cojile și ambalajele pe jos, ascultă muzică la un volum ridicat sau tulbură ordinea publică.

Amenzi dure pentru aruncatul cojilor de semințe pe stradă

Iulian Surugiu, fost șef al sindicaliștilor din Poliție, a subliniat faptul că, pentru astfel de comportamente, nu există alte soluții decât educație și legi stricte.

Trebuie lucrat la cadrul legal și la implementarea camerelor de supraveghere. Este bine că cei care au făcut mizerie au fost obligați să curețe. A doua oară nu vor mai arunca. Când eram polițist, țineam adesea prelegeri contravenienților și de multe ori înțelegeau mai mult decât dacă le dădeam amendă„, a comentat Surugiu pentru Ziare.com.

Citeste si Amenzile pe care le poți primi dacă urinezi în mare. Noile măsuri luate de autorități pentru protejarea mediului marin

În Bacău, amenzile pentru cei care scuipă semințe variază între 100 și 1.000 de lei, însă în alte orașe, acestea pot ajunge la peste 7.000 de lei. În Capitală, amenzile sunt diferite în funcție de sector. Anul trecut, o femeie din Sectorul 3 a fost sancționată cu 2.000 de lei pentru că a fost surprinsă aruncând coji de semințe pe jos, iar un grup de tineri din Galați a fost amendat cu 7.200 de lei pentru aceeași faptă.

Sancționarea acestor fapte se face de către poliția locală, agenți ai primăriei, pe baza hotărârilor consiliilor locale.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult