- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi în valoare de peste 400 de euro pentru șoferii care pornesc aerul condiționat în mașină, atunci când vehiculul este staționat

03 Jun, 14:32 • Bocioacă Bianca
Șoferii riscă amenzi în valoare de peste 400 de euro dacă pornesc aerul condiționat în mașină. Asta se întâmplă în Italia, unde trăiesc 1.000.000 de români.
Amenzi în valoare de peste 400 de euro pentru șoferii care pornesc aerul condiționat în mașină, atunci când vehiculul este staționat

Șoferii care riscă amenzi de peste 400 de euro dacă pornesc aerul condiționat în mașină. Lăsarea vehiculului cu motorul pornit pentru a menține AC-ul activ poate aduce sancțiuni mari.

Șoferii din Italia trag un semnal de alarmă cu privire la amenda pentru aer condiționat. Aceasta este o amendă pentru cei care lasă aerul condiționat al mașinii  pornit în timp ce vehiculul staționează.

Citește și: Reguli dure pentru turiștii care merg în această stațiune în 2024. Cei care le încalcă riscă amenzi usturătoare

Amenzi uriașe pentru șoferii din Italia

Această practică este reglementată de articolul 157 din Codul Rutier, cel care reglementează parcarea, staţionarea şi oprirea vehiculelor. Alineatul 7-bis al articolului 157 din Codul Rutier prevede că „este interzisă menținerea motorului în funcțiune, în timp ce autovehiculul este parcat, pentru a lăsa în funcțiune sistemul de aer condiționat din autovehicul”.

Amenda pentru cei care nu respectă această regulă variază de la minim 2123 de euro până la maxim 444 euro.

Lăsarea motorului pornit pentru a menține aerul condiționat în mașină este unul dintre comportamentele greșite ale multor șoferi, cum este și folosirea unui smartphone în timpul conducerii.

În Italia trăiesc peste 1.000.000 de români. Câteva sute de mii de conaționali își fac vacanța în aici. Dacă vor fi amendați, nu se pot sustrage. Amenda le vine acasă și din Italia, potrivit newsweek.ro.

Citește și: Amenzi pentru iubitorii de animale. Contravenția primită de un botoșănean din cauza câinelui său