- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi pentru iubitorii de animale. Contravenția primită de un botoșănean din cauza câinelui său

01 Jun, 13:54 • Adrian Popovici
O femeie din Botoșani a chemat a chemat autoritățile după ce un vecin și-ai lăsat câinele agresiv în afara apartamentului. Bărbatul a primit o amendă de 3.000 de lei.
Amenzi pentru iubitorii de animale. Contravenția primită de un botoșănean din cauza câinelui său

Câinii sunt printre cele mai populare animale de companie, mulți români preferând să țină un patruped în curtea lor sau, dacă stau la bloc în apartamentele lor. Cu toate acestea, după cum a aflat recent pe pielea sa un bărbat din Botoșani, acestea vin cu o serie de responsabilități de care autoritățile i-au adus aminte printr-o amendă usturătoare, notează Monitorul de Botoșani.

Mai exact,  un bărbat din municipiul Botoșani a fost amendat cu suma de 3.000 de lei după ce câinele său din rasa Doberman a creat panică în rândul locatarilor. Incidentul a avut loc dimineața devreme, în jurul orei 06.00, când o femeie care se pregătea să meargă la un centru de dializă a apelat serviciul de urgență 112. Aceasta a raportat că un câine agresiv se afla liber pe scara blocului și o împiedica să iasă din apartament.

La fața locului s-a deplasat rapid un echipaj de jandarmerie, care a constatat că cele raportate erau adevărate. Câinele, un Doberman, se afla liber în fața apartamentului și părea agresiv. Proprietarul câinelui, un bărbat în vârstă de 53 de ani, lăsase ușa apartamentului deschisă, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Jandarmii au reușit să bage câinele înapoi în apartament, însă intervenția lor nu a fost apreciată de către proprietar.

Câine Dobermann
Câine Dobermann

Te-ar putea interesa și: Legea care se aplică șoferilor români care ajung în această țară. Amenda poate ajunge și la 6.000 de euro

Ce pedeapsă a primit proprietarul câinelui?

Nemulțumit că a fost trezit din somn, bărbatul a făcut scandal și a refuzat să se identifice. Din această cauză, bărbatului care nu și-a supravegheat câinele jandarmii i-au aplicat o amendă contravențională în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, i-au fost aduse la cunoștință prevederile legale referitoare la câinii periculoși sau agresivi și obligațiile pe care le are ca proprietar de animal de companie.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, intervenția promptă a echipajului a prevenit un posibil atac și a restabilit ordinea pe scara blocului de pe Aleea Primăverii. Aceștia au subliniat importanța responsabilității pe care o au proprietarii de câini agresivi, mai ales în mediul urban, unde astfel de incidente pot pune în pericol siguranța locatarilor.

„Pentru faptele săvârșite, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 3000 de lei și i s-au adus la cunoștință prevederile legale referitoare la câinii periculoși sau agresivi și obligațiile pe care le are”, se menționează în comunicat.

În final, sancționarea bărbatului servește drept un avertisment pentru toți proprietarii de animale de companie, subliniind necesitatea respectării normelor de siguranță și a obligațiilor legale, pentru a preveni astfel de incidente și pentru a asigura un mediu sigur pentru toți locatarii.

Citește și: Apelul de urgență 113 în România. Cine poate apela la acest serviciu fără să ia amendă

Tags: