- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi uriașe, de 9 000 de lei, pentru locatarii care fac aceste lucruri la bloc! Val de sancțiuni în toată țara

17 Sep, 08:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Dacă faci acest lucru la bloc, vei primi amenzi uriașe. Sancțiunile deja au pornit în orașele din țară.
Amenzi uriașe, de 9 000 de lei, pentru locatarii care fac aceste lucruri la bloc! Val de sancțiuni în toată țara

9.000 lei amendă pentru locuitorii care fac aceste schimbări la bloc. Este un val de amenzi în orașele din țară,, potrivit newsweek.ro.

Loocatarii care fac lucrări de îmbunătățire a blocului pot fi amendați, potrivit legii.

Te-ar mai putea interesa și: Amenzi colosale pentru proprietarii de animale. Este strict interzis să facă așa ceva!

foto: amenzi

Amenzi uriașe, de 9 000 de lei, pentru locatarii care fac aceste lucruri la bloc! Val de sancțiuni în toată țara

Amenzile la bloc nu se aplică doar pentru stricăciuni, ci și pentru lucrări de îmbunătățire sau reparații. Un locatar a dorit să amenajeze o terasă comună și a aflat că poate primi amendă chiar și pentru modernizarea fațadei blocului. Acesta a întrebat despre pașii necesari pentru a propune în Adunarea Generală o lucrare de amenajare a terasei, fiind dispus să obțină acorduri și autorizații.

Cineva s-a interesat cum poate modifica o terasă care se învecinează cu apartamentul său:

„Aș dori să propun în Adunarea Generală lucrarea de amenajare terasă pentru un bloc nou ce are o terasă foarte mare și care poate fi amenajată foarte frumos. Dar nici nu știu de unde să încep.

Ce mă sfătuiți, care ar fi primii pași în acest sens? Bănui că trebuie autorizație, acordul celor de dedesubt și bineînțeles găsită firma de amenajare”, a întrebat o persoană.

Însă, spre surprinderea sa, a fost avertizat că poate fi amendat dacă nu respectă procedurile legale. I s-a explicat că primul pas este să afle cine este proprietarul terasei, care poate fi locatarul de la ultimul etaj sau dezvoltatorul imobilului. De asemenea, trebuie să consulte un arhitect pentru a verifica dacă lucrarea este posibilă din punct de vedere legal și tehnic, altfel riscă sancțiuni severe.

Astfel, locatarii trebuie să fie conștienți că orice modificare sau amenajare, chiar dacă este benefică pentru aspectul blocului, trebuie să fie făcută cu respectarea legislației, pentru a evita amenzi care pot ajunge până la 9.000 de lei.

„În primul rând trebuie să aflați cine este proprietarul terasei. Pot fi proprietari cei ce dețin acela apartamentul de la ultimul etaj, dar și dezvoltatorul. Apoi să luați legătură cu arhitectul și să vedeți daca este posibila această lucrare….”, l-a sfătuit cineva.

Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a
următoarelor condiții:

  • numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari
  • numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de
    către toți proprietarii
  • în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu
  • după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de
    legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens

Pentru lucrările sau modificările neautorizate la bloc se pot aplica amenzi între 4.000 și 9.000 de lei. Dacă modificarea este realizată de mai mulți locatari, aceștia pot fi amendați individual.

Încetarea destinației de folosință comună pentru părțile comune trebuie aprobată în unanimitate de toți proprietarii din condominiu, altfel se riscă sancțiuni.

Te-ar mai putea interesa și: Nouă lege în România! Amenzi uriașe de 60.000 de lei, dacă nu o respecți. Tot ce trebuie să știi