- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc și nu respectă o regulă. Ce a făcut un bărbat din sectorul 2 al capitalei

08 Oct, 11:09 • Amarie Giorgiana
Românii care stau la bloc și nu țin cont de o regulă care pare banală, pot primi amenzi usturătoare. Din ce în ce mai mulți șoferi se plâng că nu există suficiente locuri de parcare, iar un bucureștean s-a gândit să-și creeze propriul loc, însă a fost sancționat de oamenii legii.
Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc și nu respectă o regulă. Ce a făcut un bărbat din sectorul 2 al capitalei

Românii care stau la bloc și nu țin cont de o regulă care pare banală, pot primi amenzi usturătoare. Din ce în ce mai mulți șoferi se plâng că nu există suficiente locuri de parcare, iar un bucureștean s-a gândit să-și creeze propriul loc, însă a fost sancționat de oamenii legii, notează EVZ.

Bărbatul și-a trasat locul de parcare fără autorizație și a fost amendat de poliție deoarece locul a blocat total spațiul care mai era disponibil, fiind situat chiar în fața Școlii nr. 66 din Sectorul 2 al capitalei.

Citește și: Amenzi colosale, de 5.000 de lei, pentru românii care stau la bloc. Ce reguli trebuie să respecți dacă ai geamuri sau balcoane

Amenzi pentru șoferii care parchează neregulamentar. Un bucureștean și-a creat propriul loc de parcare

Un bucureștean nemulțumit de lipsa locurilor de parcare a decis să-și creeze singur un loc pentru mașină. Bărbatul și-a trasat locul de parcare fără autorizație, iar ulterior a fost amendat de oamenii legii. Locul pe care acesta l-a ales a blocat complet spațiul, aflându-se în fața Școlii nr. 66  din Sectorul 2 al capitalei.

„Nu înțeleg ce caută acest loc de parcare pe trotuar. Nu sunt sigur dacă este legal, iar numărul nu este consecutiv. Aceasta este calea de acces pentru Școala nr. 66, de pe strada Logofăt Dan. Unde ar trebui să meargă elevii în aceste condiții?”, a spus un internaut pe grupul de Facebook „Sector 2 – Informaţii şi dezbateri”.

Locul pe care bărbatul și l-a creat ilegal are numărul 43, în timp ce cel din stânga este notat cu numărul 1, fiind evident că nu face parte din șirul oficial de locuri de parcare rezidențiale. Mai mult, locul de parcare al bărbatului a blocat trotuarul destinat elevilor care merg spre școală și se află între cele două treceri de pietoni.

Sancțiuni aspre pentru parcări neregulamentare

În cazul în care șoferii parchează neregulamentar, sancțiunile sunt dure. Amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 330 de lei, iar cea maximă este de 495 de lei. Parcarea sau staționarea mașinilor pe autostradă sau pe un drum expres, în alte ocuri decât cele amenajate, se penalizează cu 6 puncte amendă. Totodată, conducătorii auto pot achita amenzile pentru parcări neregulamentare online, pe site-ul ghiseul.ro, la direcția de taxe și impozite din oraș, dar și la casieriile Trezoreriei Române.

Citește și: Atenţie, şoferi: aceste anvelope sunt interzise de la 1 octombrie 2024! Amenzile sunt imense!

Tags: