- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amnistie fiscală și bonificații generoase. Boloș: „Este un semn de respect”

11 Oct, 21:18 • Bugiu ⁠Ana Maria
Guvernul României a introdus măsuri fiscale pentru a sprijini contribuabilii cu datorii și pe cei bun-platnici. Printre acestea, se numără amnistia fiscală și acordarea de bonificații.
Amnistie fiscală și bonificații generoase. Boloș: „Este un semn de respect”

Guvernul României a anunțat implementarea unor măsuri fiscale pentru a veni în sprijinul contribuabililor, atât pentru cei care au datorii restante, cât și pentru cei care și-au achitat obligațiile fiscale la timp. Printre aceste măsuri se regăsește o amnistie fiscală, care presupune anularea dobânzilor și penalităților pentru cei care au acumulat datorii, dar și acordarea unor bonificații pentru contribuabilii bun-platnici, potrivit capital.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Vin bani de la Banca Mondială. Marcel Boloș: „Putem accesa până la 466,9 milioane euro”

foto: Marcel Boloș

Amnistie fiscală și bonificații generoase. Boloș: „Este un semn de respect”

Conform declarațiilor ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, 82% dintre contribuabili și-au achitat taxele și impozitele la timp în prima jumătate a anului 2024, fapt care contribuie la dezvoltarea României. Boloș spune că aceste măsuri reprezintă un gest de respect din partea statului față de cei care și-au îndeplinit responsabilitățile fiscale, iar bonificațiile oferite sunt menite să recompenseze contribuția acestora la creșterea economică a țării.

„Ca formă de recunoștință și încurajare, Guvernul României va acorda o bonificație de 3% din impozitul pe profit anual și din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, aferente anului fiscal 2024.

Este modul nostru de a spune „mulțumim” pentru contribuția fiecăruia la un sistem fiscal sănătos!”, anunță ministrul Finanțelor pe pagina de Facebook a instituției.

Contribuabilii care și-au achitat la timp impozitele și taxele vor beneficia de o bonificație automată de 3% din impozitul pe profit sau din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, conform unei decizii ANAF. Această bonificație va putea fi utilizată pentru plata taxelor în 2025 sau pentru compensarea altor datorii față de buget.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că această măsură este un semn de respect față de contribuabilii bun-platnici și o inițiativă menită să stimuleze conformarea voluntară, ajutând la îmbunătățirea colectării veniturilor bugetare.

„Pentru contribuabilii buni platnici care şi-au achitat la timp impozitele şi taxele, aşa după cum deja se cunoaşte din etapa de consultare publică, o bonificaţie de 3% din impozitul pe profit datorat şi plătit sau, după caz, din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor va fi acordată în mod automat.

Aceasta înseamnă că, prin decizie a ANAF, în mod automat va fi acordată bonificaţia care va putea fi utilizată pentru plata impozitelor şi taxelor în anul 2025 sau, după caz, pentru compensarea cu alte accesorii sau alte datorii faţă de buget.

Este un semn de respect pentru contribuabilii care şi-au achitat la timp impozitele şi taxele şi, în acelaşi timp, o iniţiativă care a fost aprobată de Guvern pentru a stimula conformarea voluntară, care este pasul cel mai firesc şi cel mai normal pentru îmbunătăţirea colectării creanţelor bugetare”, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, după şedinţa de Guvern.

Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență nr. 107/2024, introducând măsuri pentru sprijinirea contribuabililor cu datorii restante până la 31 august 2024.

De asemenea, contribuabilii pot beneficia de reducerea parțială a datoriilor, cu 50% sau 25%, în funcție de caz. Cei care și-au plătit taxele la timp în 2024 vor primi o bonificație de 3% din impozitul pe profit sau pe veniturile microîntreprinderilor.

Te-ar mai putea interesa și: Sume colosale virate de Marcel Boloș către Casa de Pensii! ”cu respect pentru seniorii României!”