Ana-Maria Vătămanu a făcut un anunț joi, 25 ianuarie. Contractul de finanţare care asigură 140 de milioane de lei din fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea celui mai amplu proiect de infrastructură rutieră din Sudul litoralului, a fost semnat joi, fiind cel mai mare proiect din programul Anghel Saligny şi primul proiect dezvoltat exclusiv de o asociaţie de dezvoltare intracomunitară, anunţă Ana-Maria Vătămanu, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă Constanţa (ADDJC) care derulează această investiţie.
De asemenea, liderul PNL Constanţa a transmis că ”echipa PNL a pus în practică o soluţie de bun simţ atât pentru locuitorii din sudul Litoralului, cât şi pentru zecile de mii de turişti care pierd ore întregi în traficul de sezon, doar pentru a ajunge la cazare”.
Este cel mai mare proiect din programul Anghel Saligny și primul proiect dezvoltat exclusiv de o asociație de dezvoltare intracomunitară, anunță reprezentanții ADDJC, asociația de dezvoltare care derulează această investiție.
Citește și 10 capcane din dosarele de finantare europeana. Cum le putem evita?
„Proiectul este o premieră pentru Constanța, un județ cu deficit enorm în dezvoltarea drumurilor județene. Pe scurt, vom construi 34,6 km de drum, prin două proiecte în valoare cumulată de 140 de milioane de lei.
Este o recuperare semnificativă a unui decalaj istoric. În județ avem 104 km de drumuri de pământ”, a subliniat președintele ADDJC.
Localitățile Tuzla și Biruința (DJ391) vor fi conectate de un drum modern de cca. 11 km.
Al doilea tronson de drum modernizat leagă localitățile Techirghiol și Arsa. Ambele variante vor fi folosite pentru a fluidiza traficul către localitățile din Sudul litoralului.
Aglomerația din zona localităților Eforie – Tuzla va fi eliminată, inclusiv sau mai ales în vârfurile de sezon.
„Investiția este semnificativă și are rolul de a oferi două alternative de a călători comod și în siguranță inclusiv către destinațiile turistice din Sudul litoralului dar bineînțeles și între localitățile din zonă.
Încă din etapa de planificare și studiu de fezabilitate am gândit acest proiect ca o centură care să degreveze practic, cel puțin parțial, încărcarea de trafic de pe drumul european E87 dintre Constanța și Mangalia”, a continuat aceasta, potrivit News.ro.
Te-ar putea interesa și Fonduri Europene pentru românii care vor să își achiziționeze utilaje. Se poate obține finanțare de 300.000 EURO/fermă
Proiectele ”Modernizare DJ391, tronson Tuzla – Biruința” și „Modernizare DJ393, tronson Techirghiol – Arsa” au fost selectate spre finanțare prin Ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 87021_8323/26.07.2022 și 87021_8324/26.07.2022 și reprezintă cea mai mare investiție din programul Anghel Saligny.