- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANAF deschide magazin online. Cum poți cumpăra bunurile confiscate de fisc

29 May, 10:27 • Bumbeneci Diana
Fiscul își deschide magazin online. Cum vom putea cumpăra lucrurile confiscate direct de pe internet.
ANAF deschide magazin online. Cum poți cumpăra bunurile confiscate de fisc

Sunt vești bune pentru românii care vor să cumpere bunuri confiscate de la ANAF. Oamenii vor avea acces mult mai ușor la obiectele confiscate de ANAF în cadrul controalelor, odată cu deschiderea magazinului online special creat cu acest obiectiv.

ANAF deschide un magazin online

Prin intermediul noului magazin din spațiul virtual, toate obiectele confiscate de Fisc vor fi scoase la licitație, oferind oportunitatea celor interesați de a cumpăra bunuri la prețuri atractive. Mai mult, ANAG anunță că, după a treia licitație, obiectele scumpe vor fi subiectul unei reduceri de 50%, ceea ce va face ca și aceste bunuri să fie accesibile și pentru cei care au un buget limitat.

Pe marginea acestui subiect, Ministerul de Finanțe a transmis că va forma și o platformă unde vor fi postate toate bunurile confiscate și comercializate, în scopul recuperării prejudiciilor aduse statului român de către cei care se sustrag obligațiilor fiscale.

Citește și: Anunțul care va bucura toți românii. Ministrul Florin Barbu: „Au intrat banii în conturi”

ANAF
ANAF

La ora actuală sunt organizate doar anunțuri de licitație.

Anunțurile cu bunuri valoroase vândute la prețuri mici sunt mai greu de găsit pe site-ul instituției. Bunurile scoase la licitație și postate pe site-ul Fiscului sunt confiscate de la datornici. Autoturismele și terenurile sunt cele mai căutate.

Cu toate acestea însă, vor fi prezentate la licitație și produse mai scumpe, precum avioane, vagoane de tren, imobile sau mașini de lux. În câteva cazuri, aceste obiecte sunt vândute la nici jumătate din valoarea lor de piață, iar persoanele care și le permit la licitație au doar de câștigat.

Spre exemplu, în perioada următoare vor fi licitate șase imobile în valoare de aproape două milioane de lei. Pentru a vă bucura de oferte trebuie să accesați secțiunea „Anunțuri” disponibilă pe site-ul ANAF. Acolo veți găsi listele cu bunurile sechestrate valorificate prin licitație, pentru fiecare județ în parte.

În cazul în care un bun ajunge la a doua licitație, prețul scade cu 25%. La a treia licitație, reducerea este de 50%. Pe lângă site-ul web, Fiscul a creat o pagină pe o rețea de socializare unde sunt postate constant fotografii cu obiecte confiscate.

Ai mai putea citi: Este ultima zi pentru declarația unica 212. Ce penalizări riști dacă nu depui documentul la ANAF

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult