- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Analiză atentă a Consiliului Concurenței! Medicover Investment BV își exprimă intenția de a prelua companiile din România care aparţin Synlab International GmbH

16 Oct, 20:36 • Mălureanu Rebecca
Tranzacția prin care Medicover Investment BV intenționează să achiziționeze companiile Synlab din România a atras atenția Consiliului Concurenței. Grupul Medicover, activ în multiple țări, își dorește extinderea prezența pe piața serviciilor medicale românești. Tranzacția este investigată pentru a se asigura un mediu concurențial corect.
Analiză atentă a Consiliului Concurenței! Medicover Investment BV își exprimă intenția de a prelua companiile din România care aparţin Synlab International GmbH

Consiliul Concurenţei a comunicat că evaluează tranzacţia prin care Medicover Investment BV intenţionează să preia companiile din România care aparţin Synlab International GmbH. Investigația are scopul de a preveni eventualele abateri de pe piața medicală.

Medicover Investment BV vrea să-și consolideze poziția prin obținerea Synlab International GmbH

”Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Medicover Investment BV intenţionează să preia companiile din România care aparţin Synlab International GmbH, şi anume: Synlab West SRL, Laboratoarele Synlab SRL, Zostalab SRL, Medsense Servicii Medicale SRL, CMI Dr Iacobescu C Anca SRL şi CMI Dr Marinescu Dana Mihaela SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Medicover Investment BV este parte din grupul Medicover, un furnizor internaţional de servicii medicale şi de diagnosticare, care acționează în clinici ambulatorii, spitale, unităţi de îngrijire de specialitate, laboratoare şi puncte de recoltare a sângelui, în Polonia, Germania, România, India şi Ucraina.

Pe teritoriul țării noastre, Grupul Medicover operează, prin divizia sa de servicii de asistenţă medicală, o reţea formată din 41 de clinici şi prin divizia de servicii de diagnosticare, reprezentată de Synevo Romania.

Synlab International este activ în domeniul serviciilor de diagnostic de laborator şi al testelor de specialitate în mai multe domenii medicale.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie aprobată de Consiliul Concurenţei, care o va investiga în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va decide o hotărâre în termenele legale.

Te-ar putea interesa și: România, vedetă în topul unei liste de Cartea Recordurilor. Investiții uriașe de la gigantul britanic în țara noastră!

Medicover
Medicover

Medicover în România

Medicover și-a început activitatea în România în anul 1997. Compania înregistreaza circa 70 000 de abonați atat din companii cât și familii și are centre teritoriale in București, Cluj, Iași, Ploiești, Brașov sau Timișoara.

Medicover dispune de 16 clinici în București și în restul țării și un spital generalist. Spitalul are o capacitate de 122 paturi și se extinde pe o suprafață de 7.000 metri pătrați.

Prin anul 2015, grupul a notat o creștere de peste 13% a afacerilor față de anul anterior, ajungând la suma de aproximativ 57 milioane de euro. În prima jumătate a anului 2016, rețeaua medicală a investit până la 1.5 milioane de euro pentru extinderea și îmbunătățirea clinicilor care își desfășoară activitatea pe piata romaneasca. Tot așa, compania a deschis o clinică nouă in Galați specializată în peste 30 de departamente si domenii.

Ai mai putea citi și: Bonusul de 1.000 de euro pentru șomerii din Germania creează dispute. Partidele contestă planul Ministerului Economiei