Angajații ANAF se luptă în instanță pentru a obține 20% în plus la salariu. Salariații cer un spor pentru suprasolicitare neuropsihică, informează digi24.ro. El a existat în trecut, însă a fost scos prin lege în 2017.
Mulți dintre angajații ANAF se luptă cu statul pentru a recâștiga sporul de 20% pentru suprasolicitare neuropsihică. Sute de angajați au luat această decizie, motiv pentru care, la acest moment, 260 de dosare sunt pe rol. Trebuie să menționăm că pentru salariații de la ANAF există deja un spor pentru condiții vătămătoare, de 15% din salariul de bază. Astfel, sporul de 20% pentru suprasolicitare neuropsihică s-ar adăuga la cel deja existent. Se pare că există mult mai multe instituții în care angajații primesc bani în plus pentru suprasolicitare neuropsihică. Este și cazul magistraților și al profesorilor.
Citește și despre următorul subiect: Vești proaste pentru angajați! Statul român, mai avantajat decât salariații, în cazul majorării salariului minim brut pe economie, în această toamnă
Salariul oferit pentru o persoană care își dorește o carieră în administrația fiscală pornește de la 3.600 lei net pentru un post de debutant sau asistent. Un inspector ANAF poate câștiga până la 6.200 de lei pe lună.
În același timp, salariații Agenției Naționale nu renunță la proteste. Activitatea a fost blocată în mai multe zone din țară. Protestele au fost organizate de Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”. Angajații s-au arătat nemulțumiți de măsurile propuse de Guvern pentru a reduce cheltuielile.
În urmă cu puțin timp, Marcel Boloș a transmis că și-a asumat că se va lupta pentru a îndeplini promisiunile făcute către angajații ANAF și Finanțe. Ministrul de Finanțe spunea că depune eforturi pentru a se asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernului României.
„Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanțe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată și sustenabilă a țării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniștii care fac diferența. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta.
Majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanți care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord.
Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acțiunile de protest pe care le pregăteau. Separat, au avut loc discuții tehnice pe tema proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru înlăturarea discrepanțelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanțelor publice”, a transmis săptămâna trecută Marcel Boloș.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Oferte de angajare la Lidl. Românii pot încasa un salariu de până la 8.300 de lei brut. Posturile vacante și beneficiile extrasalariale