Angajații din Finanțe și ANAF nu renunță la protest. Blocul Național Sindical (BNS) a informat că activitatea mai multor administrații fiscale din țară este blocată, informează stiripesurse.ro. Protestele sunt organizate de Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”.
Angajații din Finanțe și ANAF își arată nemulțumirea și astăzi. Protestele sunt organizate de Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea” și acestea se manifestă în județele Iași, Dolj, Vrancea, Buzău și Bacău. Blocul National Sindical informează că la această oră au loc proteste în mai multe administrații fiscale din țară. Sindicaliștii din acest sector au protestat în ultimele 2 săptămâni, arătându-se nemulțumiți de măsurile propuse de Guvern pentru a reduce cheltuielile.
Citește și despre următorul subiect: Cine sunt bugetarii care vor fi dați afară! Marcel Boloș anunță luna în care ar putea să fie pusă în aplicare ordonanța austerității
Săptămâna trecută, ministrul de Finanțe a transmis că și-a asumat că se va lupta pentru a îndeplini promisiunile făcute către angajații din ANAF și Finanțe. Marcel Boloș spunea că depune eforturi pentru a se asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernului României în săptămâna respectivă.
„Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanțe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată și sustenabilă a țării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniștii care fac diferența. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta.
Majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanți care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord.
Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acțiunile de protest pe care le pregăteau. Separat, au avut loc discuții tehnice pe tema proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru înlăturarea discrepanțelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanțelor publice”, a transmis săptămâna trecută Marcel Boloș.
În ciuda tuturor promisiunilor, în ședința susținută pe data de 22 august, coaliția de guvernare a respins propunerile ministrului de Finanțe.
„Din informații de ultim moment, aseară a avut loc o întalnire între membrii coaliției, prilej cu care ministrul Finanțelor a propus aprobarea măsurilor agreate cu noi prin Procesul verbal semnat în data de 11.08.2023.
Măsurile propuse de ministru pentru stingerea conflictului din cadrul Ministerului Finanțelor se pare că nu au fost acceptate. Motivele exacte care au stat la baza respingerii acestora nu le cunoaștem, probabil mâine ni se vor prezenta”, arată SindFisc, unul dintre sindicatele angajaților din ANAF și din Ministerul de Finanțe.
Citește și despre: Peste 2 milioane de români cu pensii mici au primit 250 de lei pe card. Marcel Boloș a făcut anunțul astăzi: „Accesul la o alimentație sănătoasă nu este un lux”