- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații își mută birourile în aer liber! Noua metodă folosită de companii a fost primită cu bucurie de români: „Îmbinăm utilul cu plăcutul”

29 Jun, 23:31 • Fundeanu Madalina
Schimbare de proporții pe piața muncii din România! Angajații au plecat de la birouri, pentru a lucra în aer liber.
Angajații își mută birourile în aer liber! Noua metodă folosită de companii a fost primită cu bucurie de români: „Îmbinăm utilul cu plăcutul”

Piața muncii din România întâmpină o schimbare uriașă! Mai multe companii din zona de vest a țării au adoptat deja programul de lucru în aer liber. În Timișoara, patronii anumitor firme le-au permis angajaților să muncească la aer curat. De la birourile din clădirile uriașe, au ajuns direct la iarbă verde. Aceștia au parte de toate condițiile și afară, iar orele la muncă par să treacă mai repede, conform Cancan.ro.

Schimbare de proporții pe piața muncii din România! Angajații au plecat de la birouri, pentru a lucra în aer liber

Românii au adoptat un stil de lucru asemănător celor de peste hotare. În Timișoara, angajații unor companii au plecat de la birourile întunecate și s-au dus să muncească în aer liber, profitând de vremea frumoasă. Corporatiștii s-au bucurat enorm de experiență, au muncit cu mai mult spor și au socializat.

Pe lângă muncă, au avut ocazia și să vorbească unul cu celălalt, ceea ce nu mulți apucă să facă la birou. Nu este o premieră pentru angajații din Timișoara, întrucât au mai făcut acest lucru și înainte. Au avut parte de toate condițiile necesare și au putut să-și desfășoare activitatea fără probleme.

„Îmbinăm utilul cu plăcutul. Faptul că avem soare și aer curat ne relaxează”, a spus o angajată, potrivit TVR.

O altă angajață s-a bucurat de faptul că a avut un astfel de program, datorită unei mai bune comunicări între ea și colegii ei. Schimbarea a fost primită cu bucurie de toată lumea.

„Așa putem să mai socializăm între noi, pentru că în birou poate doar un ciao ciao și atât”, a mai spus o altă corporatistă.

Ai mai putea citi: Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în București. „Se dă cu tot cu Mercedes?”

angajați muncind în aer liber
angajați muncind în aer liber

România se află pe locul 2 în Europa privind numărul de ore muncite pe săptămână

Studiile arată că, în medie, românii petrec aproximativ 39 de ore la muncă pe săptămână. Pe de altă parte, norvegienii sau finlandezii muncesc aproape 34 de ore și au program flexibil. Conform celor mai recente date, țările nordice înregistrează o productivitate mai mare și angajații lor nu sunt atât de stresați la job.

Programul de muncă în aer liber se practică deja de trei ani în vestul țării. Din ce în ce mai multe firme iau în calcul acest stil de lucru, pentru bunăstarea angajaților săi. În ideea de a-i scoate din birouri dimineața sau în cursul zilei, aceștia beneficiază de tot confortul afară, sub cerul liber, profitând de aerul curat.

Un sondaj realizat de Eurostat arată că românii se află pe locul 2 în ceea ce privește numărul de ore muncite pe săptămână. Grecia ocupă prima poziție, iar pe locurile trei și patru sunt Polonia și Bulgaria.

Vezi și: Bacșișul imens primit de un ospătar român în America! Reacția lui a devenit virală pe internet: „Nu îmi vine să cred!”