- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații localurilor din Centrul Vechi, furturi de zecii de mii de euro în rândul turiștilor străini

13 Jun, 10:32 • Amarie Giorgiana
Miercuri, 12 iunie, polițiștii au făcut mai multe descinderi la câteva localuri din Centrul Vechi din București. Asta, după ce angajații au păgubit mai mulți turiști străini cu sume foarte mari
Angajații localurilor din Centrul Vechi, furturi de zecii de mii de euro în rândul turiștilor străini

În cursul zilei de miercuri, 12 iunie, poliția a făcut 17 percheziții pentru punerea în executare a opt mandare de aducere. Acțiunea face parte dintr-un dosar penal privind  săvârșirea infracțiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire, potrivit Buget.

Furturi de zecii de mii de euro în Centrul Vechi din București

Potrivit informațiilode dezvăluite de autorități, angajații localurilor din Centrul Bechi indentificau turiștii străini și îi chemau în baruri pentru a consuma alcool în compania unor hostese. Apoi, cetățenii rămâneau fără telefoane mobile și fără carduri, iar suspecții le utilizau pentru a face tranzacții financiare și transferuri către diferite conturi, prin intermediul mai multor aplicații de banking.

„Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, a anunțat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Printre angajații suspecți se află barmani, ospătari, hostese și angajați la diverse saloane de masaj erotic.

Unul dintre turiștii care a fost prada acestei rețele a făcut plângere la Poliție. Persoana observase că de pe cardul său, fuseseră efectuate 16 tranzacții suspecte într-o singură noapte. Valoarea totală a tranzacțiilor ajungea la 150.000 de lei. Angajații urmăreau momentul în care turiștii din localuri introduceau codul PIN pe terminalul POS, le furau cardurile și făceau tranzacții în conturile societăților comerciale.

Citește și: Masa la restaurant, un lux pentru români. O clătită cu topping de ciocolată, 39 de lei în Centrul vechi

În luna mai a acestui an, un turist străin a fost sechestrat în două locuri din Centrul Vechi din Bucrești. În primă fază, acesta a fost ținut într-un apartament din Sectorul 3 din Capitală, după care a fost mutat cu forța într-un salon de masaj de pe strada Lipscani. Aici, i-au fost furate mai multe bunuri, printre care telefonul mobil, documentele și portofelul. Ulterior, suspecții au făcut mai multe tranzacții suspecte folosindu-se de cadrul și de PIN-ul acestuia.

În urma acțiunii Poliției, mai multe persoane au fost duse la audieri la Serviciul de Investigații Criminale din Capitală.

Citește și: Centrul Vechi al Capitalei, luat la control. Amenzi usturătoare pentru munca la negru