- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANOFM anunță 43.700 de noi locuri de muncă pentru români. Ce domenii sunt disponibile

19 Jun, 16:26 • Bumbeneci Diana
ANOFM: Peste 43.700 de locuri de muncă disponibile la nivel național. Prin intermediul Eures sunt oferite 158 de posturi.
ANOFM anunță 43.700 de noi locuri de muncă pentru români. Ce domenii sunt disponibile

Angajatorii din România oferă 43.724 de locuri de muncă, în timp ce în Spațiul Economic European (SEE), prin rețeaua Eures, sunt disponibile 158 de posturi, conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

ANOFM anunță 43.700 de noi locuri de muncă pentru români

La nivel național, cele mai multe joburi vacante sunt pentru: agent de securitate (3.099); lucrător comercial (2.232); curier (1.867); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.711); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (1.685); manipulant mărfuri (1.381); muncitor necalificat la întreținerea de drumuri, șosele, poduri (983); ajutor bucătar (911); conducător auto transport rutier de mărfuri (814); muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții (795); șofer de autoturisme și camionete (779).

Dintre cele 43.724 de locuri de muncă raportate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.516 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (ingineri în diverse domenii, programatori, consilieri/expert/inspectori/referenți de specialitate financiar-contabilitate, manageri, referenți de specialitate financiară etc.), 8.829 pentru cei cu studii liceale sau postliceale (lucrători comerciali, agenți servicii client, casieri, ajutori bucătari, agenți de vânzări etc.), și 9.922 pentru cei cu studii profesionale (manipulanți mărfuri, sudori, lăcătuși mecanici, ambalatori manuali, confecționeri asamblori articole din textile etc.).

Vezi și: A fost anunțată data la care ajung adeverințele de recalculare a pensiilor. Românii află ce bani vor primi pe 1 septembrie

Locuri de muncă la ANOFM
Locuri de muncă la ANOFM

Restul de 22.457 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agenți de securitate, curieri, muncitori necalificați la asamblarea și montarea pieselor, muncitori necalificați la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet, muncitori necalificați în industria confecțiilor etc.).

În ceea ce privește locurile de muncă din SEE, angajatorii oferă, prin intermediul rețelei Eures România, 158 de posturi, cele mai multe fiind în Norvegia (74), Letonia (30), Germania (27) și Malta (14).

De asemenea, în Italia sunt disponibile cinci locuri de muncă (fizioterapeut, asistenți sănătate/infirmieri, asistent medical), în Olanda sunt patru locuri (șofer autobuz, lucrător spații verzi), în Finlanda două locuri pentru instalatori de ascensor, în Belgia un post de bucătar, și în Irlanda un post pentru asistent medical.

Cei interesați de locuri de muncă în SEE pot consulta ofertele pe site-ul ANOFM, în secțiunea Eures, în timp ce informații despre posturile disponibile la nivel național pot fi obținute de la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din zona de reședință sau domiciliu.

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult