- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC a pus lacătul pe ușa unui renumit restaurant fast-food. S-au dat amenzi de 12.000 de lei pentru neregulile descoperite

28 Jun, 18:38 • Fundeanu Madalina
Un fast-food cunoscut din Iași a fost închis. Inspectorii ANPC au descoperit mai multe nereguli grave.
ANPC a pus lacătul pe ușa unui renumit restaurant fast-food. S-au dat amenzi de 12.000 de lei pentru neregulile descoperite

Pe data de 26 iunie 2024, inspectorii de la ANPC din Iași au efectuat un control la un fast-food renumit din oraș. În urma controlului, au fost descoperite neregulil grave, iar inspectorii au aplicat amenzi colosale și au decis să închidă localul, conform Bugetul.ro.

Un fast-food cunoscut din Iași a fost închis de ANPC

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași a desfășurat în cursul zilei de miercuri o acțiune de control la un fast-food cunoscut din centrul orașului. Mai exact, este vorba despre localul Melt, care aparține operatorului economic Varitur Food SRL. În urma unei sesizări, comisarii de la ANPC au decis să efectueze acest control.

În timpul controlului, inspectorii de la ANPC au descoperit mai multe probleme serioase la fast-food-ul din Iași. Printre acestea se numără:

  • folosirea unor semipreparate, drept materii prime, cu mucegai,
  • utilizarea unor produse alimentare fără etichetă de produs din care să reiasă data durabilității minimale/data limită de consum,
  • utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită,
  • folosirea unei friteuze cu impurități și urme de arsură, ce conținea ulei ars excesiv,
  • folosirea unor echipamente de depozitare (vitrina de păstrare la cald, ladă de congelare) neigienizate cu resturi alimentare, cu depuneri de gheață în exces,
  • condiții de lucru improprii: paviment neigienizat.
  • utilizarea unor coșuri de gunoi fără capac.

Ai mai putea citi: Kaufland Grill, luat cu asalt de comisarii de la ANPC! Au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei

fast-food Melt
fast-food Melt

După ce toate aceste nereguli au ieșit la iveală, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași a aplicat o amendă contravențională în valoare de nu mai puțin de 12.000 de lei. De asemenea, s-a decis oprirea definitivă de la utilizare a produselor alimentare neconforme, dar și oprirea temporară a activității localului până la remedierea problemelor.

Au fost descoperite nereguli și la faimosul McDonald`s

Cu o săptămână în urmă, comisarii de la ANPC Constanţa au efectuat un control în cadrul restaurantului McDonald`s City Park din acest oraș. În timpul controlului, comisarii au descoperit mizerie, resturi alimentare aruncate pe jos şi coşuri de gunoi fără capac.

Astfel, s-a descoperit că tot pavimentul din blocul alimentar nu era igienizat în mod corespunzător, prezentând resturi de materii primă/finită (felie burger, cartofi prăjiţi etc.). În plus, comisarii au găsit sub agregatele din bucătărie resturi de diferite alimente și ambalaje din plastic.

Mai mult de atât, ANPC a constatat că, în partea din faţă, loc în care sunt servite preparatele, se foloseau coșuri de gunoi fără capac, acestea fiind încărcate excesiv cu resturi menajere.

În urma neregulilor descoperite, comisarii au amendat cu 10.000 de lei celebrul fast-food și au dispus suspendarea activității localului până la remedierea deficiențelor.

Vezi și: ANPC, avertisment pentru românii care merg pe litoral în această vară. Ce nu trebuie să cumpere de la vânzătorii de pe plajă