- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC închide Lidl. Mulți români vor fi afectați de decizie

21 Aug, 10:55 • Bumbeneci Diana
Unul dintre magazinele preferate de români a fost închis de ANPC. S-a pus lacătul pe Lidl!
ANPC închide Lidl. Mulți români vor fi afectați de decizie

Tot mai multe magazine Lidl sunt închise de ANPC. De data aceasta s-a pus lacăt pe un supermarket din judeţul Iaşi din cauza neregulilor găsite acolo.

Un nou magazin Lidl se închide în România

Cei de la Protecţia Consumatorilor au găsit o serie de probleme în magazinul dechis în noiembrie 2023, motiv pentru care au decis ca retailerul nemţesc să fie sancţionat.

Lidl din Miroslava, Iaşi este noul magazin închis de ANPC, după ce mai multe unități ale retailerului au lacătul pus pe poartă. Normele de igienă şi de siguranţă alimentară erau grav încălcate deși magazinul a mai fost închis acum câteva luni tot din aceeași problemă.

Inspectorii CJPC Iași au găsit în Lidl excremente de șoareci, muște în zona brutăriei, dar şi numeroase insecte în depozit. Mai mult, produsele congelate erau depozitate în boxe neigienizate, care prezentau rugină și zgârieturi pline de mizerie.

Vezi și: Lidl oferă produse GRATIS. Ofertele retailerului german

Lidl
Lidl

În afară de închiderea pe perioadă determinată a supermarketului, angajații de la Protecţia Consumatorului au aplicat şi amenzi contravenţionale de 12.000 de lei. Magazinul va rămâne închis până când toate problemele găsite de ANPC vor fi remediate.

Din păcate, acesta nu este un caz singular. Deşi este cel mai îndrăgit supermarket din România pentru că oferă prețuri fără concurență, Lidl continuă să aibă probleme în unităţile din ţară.

ANPC a amendat sau chiar închis mai multe magazine

În primele luni de vară, angajați de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au organizat o amplă acţiune de control la un magazin Lidl din oraş. Este vorba despre cel din cartierul Micro 13B, unde au fost descoperite mai multe nereguli. În acest sens, inspectorii au amendat retailerul german cu 6.000 de lei.

„S-a urmărit verificarea respectării normelor igienico-sanitare cu privire la modul de colectare, depozitare temporară şi eliminare a tuturor tipurilor de deşeuri provenite din unitate. A fost verificat inclusiv modul de colectare şi depozitare a deşeurilor reciclabile de la populaţie prin sistemul automat din exteriorul hipermarketului.

S-au constatat deficienţe privind depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile până la eliminare, acestea fiind depozitate în mare măsură direct în spaţiile de desfacere din magazin, întrucât spaţiul de depozitare al unităţii este limitat.

Au fost date recomandări cu termene imediate şi permanente pentru eliminarea deşeurilor şi colectarea conformă doar în spaţiul special amenajat şi aprovizionarea cu mărfuri în limita spaţiilor de depozitare şi expunere din unitate. A fost luată măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale societăţii, cu amendă în valoare de 6.000 lei”, potrivit DSP Galaţi.

Citește azi și: Noi polițe de asigurare pentru toți românii care dețin un teren. Anunțul momentului în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult