- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC, semnal de alarmă pentru românii plecați în vacanță. Nu consumați aceste alimente de pe litoral! Pericolul este foarte mare!

03 Jul, 08:52 • Fundeanu Madalina
Mâncarea de pe litoral, un adevărat pericol pentru sănătatea turiștilor! ANPC trage un semnal de alarmă: Vă puteți îmbolnăvi!
ANPC, semnal de alarmă pentru românii plecați în vacanță. Nu consumați aceste alimente de pe litoral! Pericolul este foarte mare!

Turiștii care au venit în concediu pe litoral se lovesc de tentații culinare la tot pasul. Vârful de sezon este tot mai aproape, iar inspectorii ANPC au dat startul controalelor la malul mării, conform Observator News.

Fără să știe, oamenii se expun unui pericol uriaș, spun specialiștii. Iată care sunt preparatele ce ar trebui evitate pe litoralul din România! Protecția Consumatorului a anunțat sancțiuni grave pentru cei care pun sănătatea oamenilor în pericol.

Mâncarea de pe litoral, un adevărat pericol pentru sănătatea turiștilor! ANPC trage un semnal de alarmă: Vă puteți îmbolnăvi!

Vârful sezonului estival este tot mai aproape, moment în care hotelurile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor fi pline ochi de turiști din toate colțurile țării. În această perioadă, ANPC a dat startul unor controale riguroase de verificare în restaurantele din stațiuni. Horia Constantinescu vine cu sfaturi utile pentru turiști.

Horia Constantinescu, șef CJPC Constanța, a explicat că nu își dorește să strice vacanțele oamenilor, însă  vor fi luate măsuri ferme în cazul celor care pun în pericol sănătatea clienților.

Citește și: Un turist român a fost şocat de preţul unei porţii de hamsii în Eforie Nord: „Am luat micul dejun în stil mediteranean”

alimente vândute pe litoral
alimente vândute pe litoral

„Cu siguranţă şi cu privire la situaţiile ce pun în pericol flagrant sănătatea şi de ce nu viaţa consumatorilor măsurile vor fi extraordinari de ferme pentru că mi s-ar părea ciudat să-i spun măi, măi, măi, nu e bine să-ţi otrăveşti semenii cu peşte păstrat în condiţii improprii sau cu alte produse la fel de periculoase.

Vom veghea, bineînţeles, şi la ceea ce înseamnă dezvoltarea unui litoral corect, iar acolo unde operatorii economici au înţeles din anii trecuţi că au de respectat anumite exigenţe legale şi trebuie să se alineze şi poate unora mai noi, cu siguranţă le vom fi alături pentru a reuşi să-i aducem la nivelul pe care cu toţii sigur ni-l dorim”, a declarat şeful CJPC Constanţa.

Pe plaje au apărut deja vânzătorii ambulanți, dar și tonetele la care se vând porumb fiert, fructe și alte tipuri de mâncare. Specialiștii atrag atenția turiștilor să nu consume niciodată produse cumpărate în astfel de condiții.

„Produsele respective cu siguranţă nu trebuie consumate, cred că ar trebui să găsim o sancţiune nu divină, ci una punitivă pentru părinţii ce înţeleg să achiziţionze astfel de produse pentru copiii lor”, a explicat Horia Constantinescu, potrivit sursei citate.

Vezi și: Câți bani au cheltuit românii în mall-uri și supermarket-uri. Vânzările în retail au crescut peste rata inflației