Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a verificat şi transmis spre decontare de la bugetul statului, pentru furnizorii de energie, o sumă de peste 22,45 miliarde lei. Acesta a fost anunțul făcut vineri de către ANRE printr-un comunicat, potrivit informațiilor transmise de Agerpres.
Un număr de 82 de societăţi au depus 351 de cereri, din care 52 au fost declarate neeligibile. Suma transmisă către Ministerul Energiei s-a ridicat la 2,425 miliarde de lei.
Te-ar mai putea interesa și: Ce se întâmplă cu salariile din IT de la 1 noiembrie 2023. Cum sunt afectat de noile obligaţii financiare impuse de Guvern
„Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul de stat prin intermediul bugetelor Ministerului Energiei, respectiv a Ministerului Muncii – Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022 şi a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, cu modificările şi completările ulterioare, pentru perioada aprilie 2022 – august 2023, situaţia se prezintă astfel: total general scheme de sprijin 22.450.610.393 lei”, se menţionează în comunicat.
Totodată, un număr total de 115 societăţi au depus 1.997 cereri, din care au fost aprobate 605 pentru clienţi casnici şi 1.033 pentru noncasnici, iar 61 cereri pentru clienţi casnici au fost declarate neeligibile. Suma transmisă către ME, clienţi noncasnici, este de circa 11,572 miliarde lei, iar suma transmisă către ANPIS, clienţi casnici, de aproape 8,089 miliarde lei.
Suma totală transmisă spre decontare în baza celor două ordonanţe a crescut cu 1,912 miliarde lei faţă de informarea postată pe site-ul ANRE în data de 14 septembrie 2023.
Potrivit comunicatului transmis de ANRE, 298 de cereri depuse în vederea decontării se află în diferite stadii de analiză, iar „pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate”, după cum a notat sursa citată anterior.
Citește mai multe știri: Autostrada Transilvaniei aduce proiecte istorice în infrastructură. CNAIR va aproba construirea unui drum pentru legătura orașului Șimleul Silvaniei la A 3