- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Antena Group pierde prima luptă juridică împotriva foştilor juraţi de la „Chefi la Cuţite”. Câţi bani are de achitat

28 May, 09:31 • Cornel Ghimeșan
Antena Group a pierdut prima luptă în instanță împotriva foștilor jurați de la "Chefi la Cuțite", Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, precum și împotriva Pro TV, într-o recentă decizie a Tribunalului București. Pe de altă parte, Antena 1 a depus o ordonanță președințială împotriva lui Sorin Bontea și Pro TV, care a fost respinsă de instanță "ca neîntemeiată".
Antena Group pierde prima luptă juridică împotriva foştilor juraţi de la Chefi la Cuţite. Câţi bani are de achitat

Antena Group pierde prima luptă juridică împotriva foştilor juraţi de la „Chefi la Cuţite”. Tribunalul a obligat Antena Group la plata unor cheltuieli de judecată de aproximativ 3.500 de euro către Sorin Bontea și 2.400 de euro către Pro TV. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la pronunțare.

Antena Group pierde prima luptă juridică împotriva foştilor juraţi de la „Chefi la Cuţite”

Conflictul dintre Antena 1 și foștii jurați a început după încheierea colaborării lor și după difuzarea ultimului sezon al emisiunii „Chefi la Cuțite” în noiembrie 2023. În urma despărțirii, Antena 1 a inițiat mai multe procese împotriva chefilor, acuzându-i că nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale. În replică, chefii au contraatacat în instanță, susținând că nu au fost plătiți pentru ultimul sezon al emisiunii. Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea au continuat să fie implicați în diverse acțiuni legale, atât individual, cât și împreună, împotriva Antena Group.

Citeşte şi: Câți bani încasează celebrii actori ai serialului fenomen Bridgerton! Una dintre cele mai îndrăgite actrițe a primit peste 400 de mii de lire sterline de la Netflix!

Decizia Tribunalului București reprezintă doar o primă etapă în lungul război juridic dintre Antena Group și foștii jurați de la „Chefi la Cuțite”. Cu numeroase procese încă pe rol, litigiul promite să continue, cu potențiale implicații semnificative pentru ambele părți implicate.

Istoricul conflictului dintre Antena Group şi cei trei chefi

1. În noiembrie 2023, după ce Antena a terminat de difuzat Chefi la Cuţite, sezonul 12 (ultimul cu cei trei Chefi) a fost deschisă prima serie de procese împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu şi Sorin Bontea. Câte un proces pe numele fiecăruia. Obiectul procesului: „obligarea să execute contractul de prestatii artistice”. Procesele în cauză au avut deja termen la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a declinat soluţionarea cauzei către o altă secţie. Acţiunile au fost deschise la Secţia a-VI-a civilă, însă instanţa a decis să decline competenţa în favoarea secţiilor civile a III-a, a IV-a sau a V-a a Tribunalului (sursa: Pagina de Media)

2. În decembrie 2023 a venit a doua serie de procese. Tot câte unul pe numele fiecăruia dintre Chefi. De data aceasta, obiectul a fost „pretenţii”. Şi de data aceasta, instanţa a declinat soluţia cauzei către o altă secţie decât cea la care a fost înregistrat dosarul.

3. Pe 6 martie 2024 a venit rândul Chefilor să contraatace. Cei trei au dat împreună Antena Group în judecată. Ulterior, Cătălin Scărlătescu a declarat în cancan.ro că motivul pentru care au dat Antena în judecată a fost că nu au fost plătiţi pentru ultimul sezon Chefi la Cuţite.

4. Pe 12 martie 2024, Antena i-a dat din nou pe cei chefi în judecată. A treia oară. Mai mult, e data aceasta au chemat-o în judecată şi pe soţia lui Florin Dumitrescu, Cristina Sima Dumitrescu.

5. Pe 21 martie 2024, Antena Group a deschis două noi acţiune în instanţă, pe numele lui Florin Dumitrescu şi al lui Cătălin Scărlătescu. De data aceasta la Judecătoria Sectorului 1, iar în acest caz sunt menţionate şi daunele cerute: 10.000 de euro de la fiecare.

6. Pe 28 martie 2024, Antena Group a deschis noi procese pe numele celor trei chefi, la Judecătoriile de Sector 1 (Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu) şi Sector 3 (Sorin Bontea).

7. Pe 15 şi 16 mai 2024, Antena Group deschide noi acţiuni în instanţă pe numele lui Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, dar şi pe numele Pro TV, televiziunea care i-a angajat recent pe cei trei chefi pentru a relua show-ul MasterChef.

8. Pe 23 mai 2024. A venit şi rândul lui Sorin Bontea. Antena Group a dat în judecată pe Pro TV dar şi pe Sorin Bontea, într-un proces ce are ca obiect „constatarea nulităţii absolute a contractului”.

Citeşte şi: Cum a ajuns Alex Chipciu dator vândut, deși câștiga o avere din fotbal: „Cheltuiam, nu țineam”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult