- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anul universitar 2024 – 2025. O universitate din România deschide anul cu un record de studenți în anul I

17 Sep, 09:36 • Andrei Alina
Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi și-a deschis porțile pentru anul universitar 2024 - 2025. Sute de tineri au luat parte la festivitatea de deschidere a noului an academic, sala de festivități devenind neîncăpătoare.
Anul universitar 2024 - 2025. O universitate din România deschide anul cu un record de studenți în anul I

Anul universitar 2024 – 2025 a debutat cu un record de studenți la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi.

Sute de tineri și profesori s-au adunat în sala de festivități a universității pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a noului an universitar, potrivit observatornews.ro.

„Să-mi întâlnesc colegii, atât, în rest totu-i foarte plăcut”, a răspuns o studentă întrebată dacă are emoţii.

Conducerea Universității le-a pregătit o mulţime de suprize. „Am pregătit pentru ei tot ceea ce înseamnă spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, spaţii pentru activităţi sportive şi culturale”, a declarat Gerard Jităreanu.

Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agronomie, inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, ingineria produselor alimentare, horticultură, biotehnologii agricole, ingineria mediului, zootehnie, de licenţiaţi în biologie şi de doctori medici veterinari.

Citește și: Țara cu unele dintre cele mai prestigioase centre universitare vrea să impună cea mai strictă politică de azil din istorie. Admiterea studenților străini ar urma să fie restricționată.

 

Anul universitar 2024 – 2025. Universitatea din România deschide anul cu un record de studenți în anul I

Și studenții la Medicină de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş au participat la deschiderea anului universitar.

„Intră în universitate aproape 4.000 de studenţi în anul întâi. Dintre aceştia, 3.225 sunt la programele de licenţă. Este cel mai mare număr de studenţi care intră în anul I din istoria acestei universităţi. Pentru prima dată avem, cum spuneam, toate categoriile de studenţi, de asistenţă medicală generală militară, dar avem, începând cu acest an, şi studenţi medici militari, care vor deveni medici ai Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Leonard Azamfirei, rector UMFST.