- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de la Casa de Pensii. Când se dau biletele de tratament pentru pensionari

15 Sep, 11:10 • Preda Silvia
Casa Județeană de Pensii Gorj anunță că s-au primit biletele de tratament balnear cu dată de începere a sejurului în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2024.
Anunț de la Casa de Pensii. Când se dau biletele de tratament pentru pensionari

Casa Județeană de Pensii (CJP) Gorj

a transmis că i-au fost repartizate 146 bilete de tratament pentru următoarele stațiuni: – 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Căciulata, Covasna, Costinesti, Felix, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Neptun, Ocna Sugatag, Olănești, Pucioasa, Saturn, Slănic Moldova.

Pensionarii care vor să beneficieze de aceste bilete pot pleca într-un sejur în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2024.

Procedura de alocare a biletelor de tratament balnear

Din cele 146 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 119 bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare.

Citește și: Aceste pensii vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare! Cine sunt pensionarii care trebuie să dea banii înapoi

Cât durează sejurul

Bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Gorj
Bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Gorj

Casa Județeană de Pensii informează că un sejur asigurat printr-un bilet de tratament balnear este de 16 zile, iar titularul este obligat să se prezinte în stațiune la data înscrisă pe bilet.

Într-un an se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiași beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuții sau gratuit.

Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet a CJP Gorj: https://cjpgorj.ro/inf…/bilete-de-tratament/bilete-an-2024, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Gorj.

Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele rămase disponibile, se vor distribui în zilele de 16, 17, 18, 19, 20 și 23 septembrie 2024, în funcție de data comunicată fiecărui beneficiar. Este important ca titularii să ridice biletele la timp.

Dacă un pensionar nu se prezintă pentru ridicarea biletului și nu anunță din timp compartimentul de gestiune a biletelor de tratament, biletul va fi anulat și redistribuit altui solicitant. Conform autorităților, toate biletele nevalorificate până în data de 23 septembrie 2024, ora 14:00, vor fi redistribuite începând cu data de 24 septembrie 2024, ora 8:00, până inclusiv în momentul începerii sejurului.

Atenție! Biletele de tratament balnear se eliberează beneficiarilor numai după legitimarea acestora, acestea fiind eliberate doar personal titularului.

În cazuri excepționale biletele de tratament balnear se eliberează unei alte persoane, desemnate de către titular pe bază de procură.

Vezi și: Atenție! O nouă înşelătorie îi vizează pe pensionarii din România. Escrocii profită de recalcularea pensiilor