- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț făcut de Poșta Română! 16 august e ziua decisivă pentru milioane de români

15 Aug, 23:49 • Preda Silvia
Poșta Română, anunțul momentului pentru beneficiarii de pensie. Se întâmplă chiar pe 16 august!
Anunț făcut de Poșta Română! 16 august e ziua decisivă pentru milioane de români

Poșta Română

informează că, începând cu data de 16 august, va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară. Factorii poștali vor fi prezenți vineri pe teren!

Compania estimează că vineri, 16 august 2024, vor fi livrate, la nivel naţional, aproximativ jumătate de milion de plicuri cu deciziile de recalculare a pensiilor.

În cadrul acestui proces, poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 – 30.08.2024.

Este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri.

Poșta Română va începe, de vineri, 16 august, distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Citește și: Pensiile cresc de la 1% la 100%. Daniel Baciu, anunțul momentului: „Creşterea medie este de 622 de lei”

Potrivit directorului Poştei Române, Valentin Ştefan, o rudă a pensionarului care locuieşte cu acesta poate să ridice decizia de recalculare.

Poșta Română
Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

În cazul în care titularul nu este acasă, atunci o rudă a acestuia care locuieşte cu acesta poate să ridice decizia pentru persoana, pentru clientul final, pentru persoana vizată. Avem la dispoziţie 10 zile, sunt aproape 5 milioane de trimiteri.

Sunt undeva la 4,6 milioane de decizii. Estimăm că o să o să existe o medie de aproximativ 450.000 – 500.000 în fiecare zi, cu un număr mai ridicat în primele zile şi după aceea mai puţine către sfârşitul perioadei. Nu ne aşteptăm să existe probleme logistice de distribuire”, a spus, recent, Valentin Ştefan.

Poșta Română este singura companie de curierat și servicii poștale din România care ajunge în toate colțurile țării, fiind principalul furnizor de servicii poștale la nivel național.

Daniel Baciu: Există creşteri ale pensiilor de la 1% la 100%

Avem creşteri ale pensiilor de la 1% până la 100%. Practic avem şi dublări ale pensiilor. Această nouă lege a pensiilor este o lege profund liberală pentru că încurajează contributivitatea, prelungirea vieţii active, asigurând sustenabilitatea sistemului public de pensii pe termen mediu şi lung.

Practic, noutatea acestei legi sunt punctele de stabilitate care vin în plus faţă de punctele de contributivitate care se acordă tuturor pensionarilor care au realizat stagii de cotizare mai mari de 25 de ani. Şi aici avem cele trei paliere între 25 şi 30 avem o creştere de 0,5% pentru fiecare an din acest interval, între 30 şi 35 de ani de contributivitate avem o creştere de 0,75 puncte pentru fiecare an din acest interval, iar cei care au realizat stagii de cotizare mai mari de 35 de ani avem chiar un punct în plus acordat peste acest stagiu de cotizare. Practic, cei care au realizat stagii de cotizare superioare vor avea creşteri substanţiale”, a explicat Daniel Baciu.

Vezi și: Data la care intră pensiile recalculate în septembrie. Acești români vor primi mai mulți bani