Circulație deviată sâmbătă, 2 decembrie pe Autostrada Transilvania (A 3) între Iernut și Chețani în județul Mureș motivul fiind strâns legat de montarea panourilor de semnalizare în vederea deschiderii circulației pe lotul în șantier Strabag Chețani-Câmpia Turzii, a anunțat vineri, 1 decembrie, Compania de Drumuri. Lotul Strabag-Geiger are o lungime de 16 km., iar lucrările au început în urmă cu un an la 38 % (execuție Straco) și au ajuns la 80 % din noul contract. Oficialii din Ministerul Transporturilor au dat asigurări că lotul de autostradă lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj Napoca (Nădășelu) va fi deschis până la sfârșitul anului, cu aprox. 8 luni înainte de termenul din contract.
Ai putea fi interesat și de: VIDEO. Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului drumul expres de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania
Sâmbătă, 2 decembrie, circulația va fi închisă pentru 4 ore, de la ora 08.00 la 12.00 între Iernut și Chețani pe sensul spre Cluj Napoca, iar traficul va fi deviat pe sensul opus sau pe DN 15 Târgu Mureș-Cluj Napoca, drumul care merge paralel cu Autostrada, a comunicat Direcția de Drumuri și Poduri Brașov : ,, ATENȚIE – TRAFIC DEVIAT PE AUTOSTRADA A3 între IERNUT și CHEȚANI
Sâmbătă, în data de 02.12.2023, între orele 8 – 12, traficul va fi închis pe autostrada A3, în județul Mureș, pe direcția Târgu Mureș – Cluj Napoca, între nodurile rutiere Iernut și Chețani. Circulația de pe ambele căi va fi redirecționată pe sensul Cluj Napoca – Târgu Mureș, pe o distanță de 4 km. Restricțiile sunt necesare pentru montarea unui portal de informare. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să circulați cu prudență în zona restricțiilor.”- DRDP Brașov; conform Economedia.
Odată ce se finalizează lucrările de pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii, se va permite circulația pe autostradă fără întrerupere între Cluj-Napoca (Nădășelu) și Târgu Mureș (113 km) și cel mai lung traseu pe autostradă din România între Holdea și Târgu Mureș (232 kilometri pe A1, A10 și A3).
Contractul a fost semnat la data de 26.10.2022 și are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii.
Cei doi constructori au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică, care a fost neobișnuit se secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.” nota, luna trecută Asociația Pro Infrastructură.
Ai putea fi interesat și de: Toți cei 102 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0) se vor deschide circulației în 2026. Ionel Scrioșteanu a făcut anunțul