- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important de la Ministerul Agriculturii. Când intră subvențiile de la APIA în conturile fermierilor, în 2024

04 Jun, 14:19 • Bocioacă Bianca
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunț important despre plățile APIA pentru anul 2024. Când intră banii în conturile fermierilor.
Anunț important de la Ministerul Agriculturii. Când intră subvențiile de la APIA în conturile fermierilor, în 2024

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, le promite fermierilor că, dacă totul va decurge normal, plățile APIA pentru anul 2024 vor putea începe de la 16 octombrie, pentru ca aceștia „să își poată continua activitatea în cele mai bune condiți”.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie ca toți fermierii să depună cererile unice de plată până la data de 7 iunie, motiv pentur care funcționarii APIA lucrează zilele acestea intens, a precizat șeful MADR.

Citește și: APIA, anunț de interes major pentru fermieri. Mai au timp doar până pe 7 iunie!

Când intră banii de la APIA în conturi

„Lucrăm în echipă pentru fermieri! Aproape 660.000 de fermieri au depus deja cereri unice de plată pentru campania 2024.Mulțumesc tuturor colegilor de la APIA, care au lucrat și lucrează la foc continuu zilele acestea pentru a-i sprijini pe fermieri în depunerea documentelor necesare. Suntem pe ultima sută de metri cu depunerea de către fermieri a actelor pentru a le putea acorda sprijinul de care au nevoie. Reamintesc tuturor fermierilor că data de 7 iunie este termenul limită de depunere a cererilor unice de plată. Este important să se încadreze în acest termen, deoarece potrivit noilor reguli ale Politicii Agricole Comune nu mai există perioadă de depunere cu penalități. După data de 7 iunie, orice modificare a datelor declarate în cererea de plată trebuie notificată în scris la APIA, în termen de 15 zile de la data modificării. Ca de fiecare dată, angajații Ministerului Agriculturii vă sunt alături, astfel încât la 16 octombrie să începem plățile subvențiilor pentru fermieri, ca să își poată continua activitatea în cele mai bune condiții

”, a scris ministrul Florin Barbu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Subvenții APIA 2024! Peste 20.000 de fermieri riscă să rămână fără ajutorul de la stat