- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important de la Ministerul Educației. Ce se întâmplă cu sălile de detenţie din școli

04 Sep, 18:41 • Preda Silvia
Ligia Deca, ministrul Educației, a vorbit, recent, despre sălile de detenție din școlile din România.
Anunț important de la Ministerul Educației. Ce se întâmplă cu sălile de detenţie din școli

Ministrul Educației

spune că înființarea unei săli de detenție în școală nu reprezintă de fapt o obligație, ci este doar o opțiune.

Ligia Deca, ministrul Educației, a fost întrebată miercuri, după ședința de Guvern, dacă a fost adoptată iniţiativa de înfiinţare a unei săli în care să fie trimişi elevii care deranjează orele.

Această prevedere din regulamentul de organizare şi funcţionare în învăţământul preuniversitar este o opţiune pe care şcoala o are. Nu este o obligaţie.

Regulamentul este în vigoare, fiecare şcoală îşi elaborează propriul regulament în funcţiune de regulamentul general şi şcolile care au spaţii disponibile şi care pot avea personal care să pună în practică această măsură, sigur, pot opta să o facă. Nu este o obligaţie, este o opţiune a şcolii”, a afirmat ministrul Ligia Deca, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Vă amintim că mai mulți elevi au protestat în fața Ministerului Educației, fiind nemulțumiți de prevederea privind introducerea unor camere de detenţie pentru aceia care au un comportament nepotrivit.

Citește și: O nouă zi liberă pentru elevi și profesori în 2024! „Este o premieră la nivel național”

Ministrul Educaţiei, despre sălile de detenţie din şcoli

Ligia Deca, ministerul Educaţiei
Ligia Deca, ministerul Educaţiei

Mai mult, protestatarii au susținut atunci că nu au fost consultați nici în redacarea Statului Elevului.

Statutul Elevului trimite elevii în niște săli separate, în detenție, în cazul în care au avut un comportament inadecvat în timpul orei.

Preşedintele Uniunii Elevilor Reprezentanţi a transmis în iunie, la protest, că Ministerul Educaţiei încalcă legea, fiindcă elevii nu au fost consultaţi în redactarea acestor proiecte de acte normative.

În 25 iunie 2024, protestatarii au scandat, în faţa Ministerului Educaţiei, printre altele: „Şcoli, nu închisori!”, „Elevi, nu prizonieri!”, „Deca în detenţie!”, „Deca încalcă legea!”, Nu confiscaţi educaţia!”, „Educaţie, nu detenţie!”, „Şcoala nu e închisoare!” şi „Deca încalcă legea!”

Vezi și: Schimbări în învățământul din România! Școlile din țară ar putea introduce săli de detenție pentru elevii gălăgioși în 2024