- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc și nu au centrală proprie. Obligația pe care o are fiecare locuitor, anunțată de Termoenergetica București

13 Sep, 21:00 • Amarie Giorgiana
Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc și nu au centrală proprie. Începând de săptămâna viitoare, are loc încărcarea cu apă caldă a instalațiilor de alimentare.
Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc și nu au centrală proprie. Obligația pe care o are fiecare locuitor, anunțată de Termoenergetica București

Anunț important pentru bucureștenii care nu au centrală proprie la bloc. Începând de săptămâna viitoare, va avea loc încărcarea cu apă caldă a instalațiilor alimentare. Astfel, pregătirea rețelei se va face pe data de 18 septembrie, iar până atunci, fiecare locuitor are obligația de a se pregăti din timp, iar asociațiile de proprietari trebuie să se mobilizeze, potrivit Bugetul.

Anunț pentru bucureștenii care nu au centrală. Începe încărcarea instalațiilor de alimentare cu apă caldă

Pregătirea rețelei se va face începând cu data de 18 septembrie, iar potrivit anunțului făcut de Termoenergetica București, fiecare trebuie să termine orice fel de lucrare care afectează rețeaua termică din propria casă. În acest fel, nu vor fi inundații de la calorifere în apartamente sau în subsol. În plus, fiecare asociație de proprietari are obligația de a se asigura că instalațiile interioare sunt într-un stadiu bun de funcționare.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, miercuri, 18 septembrie 2024, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare. Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2024-2025”, a transmis, joi, 12 septembrie, compania, într-un comunicat.

Când vor avea bucureștenii căldură

În prezent, în Capitală sunt zeci de avarii, echipele lucrând la rețeaua veche, de care nu s-a ocupat nimeni. Cei care nu au centrală proprie sunt nevoiți, de multe ori, să-și încălzească apa sau să apeleze la prieteni. Însă, problema majoră este că vine frigul.  Începând cu data de 14 septembrie, meteorologii au anunțat temperaturi scăzute. Și, cu toate acestea, locuitorii nu vor avea parte de căldură până când nu vor fi temperaturi medii de sub 10 grade Celsius pentru 3 zile consecutive, potrivit legii.

Citește și: Se anunţă facturi uriaşe pentru români la iarnă. Cine va ajunge să plătească 900 lei pe lună la bloc

„Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, respectiv după îndeplinirea condiţiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/ 2018.

Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr. 651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, a transmis compania.

Citește și: Burduja anunță prelungirea plafonării prețurilor. România cere ajutorul UE în fața crizei!