- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important pentru peste 4 milioane de români. Cum își pot dubla veniturile posesorii de card Revolut

24 Jul, 21:40 • Bocioacă Bianca
Revolut lansează în România Fondurile Flexibile de Investiții, un produs investițional în EUR, USD, GBP cu componentă de economisire, care îi va ajuta pe cei aproape 4 milioane de clienți să obțină și mai mult de la fondurile personale.
Anunț important pentru peste 4 milioane de români. Cum își pot dubla veniturile posesorii de card Revolut

Clienții Revolut din România vor putea cumpăra un nou tip de fonduri mutuale dinrect din platofrmă. Vineri, Revolut a lansat și în țara noastră Fondurile Flexibile de Investiții pentru segmentul business, iar clienții Revolut Business care au abonamente plătite pot investi în finduri de piață monetară MMF), cu un risc redus, un produs care, de cele mai multe ori, este accesibil companiilor mari și cu disponibilități pentru economisire și investiții, scrie Agerpres.

Citește și: Un bărbat din Bistrița a dat lovitura cu păsările Emu. Afacerea care l-a ajutat să își țină sub control boala de piele

Cum îi ajută Revolut Business pe români să își păstreze veniturile în siguranță

Conform unui comunicar a companiei, anunțul vine într-un moment în care ratele dobânzilor și inflația din Europa rămân la un nivel foarte ridicat. Asta înseamnă că firmele care nu își folosesc fondurile existente în conturile curente riscă să piardă în termeni reali. În SEE, clienții Revolut Business dețin deja peste 5 miliarde de euro în conturile lor curente (medie lunară).

„Prin democratizarea accesului la Fondurile Flexibile de Investiţii, Revolut ajută companiile româneşti să-şi finanţeze creşterea viitoare. Cu o dobândă anuală variabilă de peste 5% pentru conturile în USD, Fondurile Flexibile de Investiţii pot ajuta companiile să-şi facă rezerve de fonduri, indiferent de stadiul lor de creştere şi pentru orice nevoie – de la achiziţii şi reinvestire la plăţi de taxe şi impozite sau amortizarea cheltuielilor. În ultimii şase ani, volumele fondurilor de pe pieţele monetare aproape s-au dublat în Statele Unite. Fondurile de piaţă monetară din spaţiul Uniunii Europene deţineau active de peste 1,4 trilioane de euro la sfârşitul anului 2021”, se arată în comunicat.

Cu Fondurile Flexibile de Investiţii, clienţii Revolut Business pot să încaseze dobânda în fiecare zi (sub rezerva performanţei fondului), pot depune şi retrage bani în termen de două zile lucrătoare fără taxe sau restricţii în condiţii normale de piaţă, pot să stabilească limite de acces pentru alte persoane din companie şi să deschidă până la 100 de fonduri flexibile în monedele disponibile (GBP, EUR şi USD) fără limite minime sau maxime pentru sumele investite.

„Revolut este de neoprit în atingerea scopului său de a simplifica toate lucrurile legate de bani, inclusiv pentru antreprenori şi companii, prin serviciile Revolut Business. Ceea ce înseamnă să facilităm pentru companii să îşi extindă afacerile şi să investească. (…)”, a declarat James Gibson, directorul general Revolut Business.

Fondurile flexibile reprezintă doar una dintre modalităţile prin care clienţii pot folosi Revolut Business pentru a genera capital, pentru a gestiona riscul valutar şi a-şi planifica dezvoltarea viitoare. Companiile pot schimba bani la cursul interbancar (pe baza alocaţiilor din plan, conform orarului în care piaţa este deschisă) şi îşi pot proteja afacerea împotriva volatilităţii valutare prin Forwards – blocarea cursurilor de schimb viitoare pentru a obţine un curs fix pentru viitor, astăzi.

Revolut Business a fost conceput pentru a ajuta companiile să crească rapid şi să scaleze graţie conturilor în multiple valute, plăţilor internaţionale, managementului cheltuielilor şi altor produse disponibile în versiunile sale online, pentru mobil şi prin API.

Citește și: Așa îți fură hackerii datele personale! Ce nu trebuie să faci niciodată prin restaurante sau în diferite atracţii turistice

Produsul lansat de Revolut investeşte în fonduri monetare de piaţă de tipul valoare constantă a activelor nete ale datoriei publice (CNAV) sau active cu volatilitate scăzută (LVNAV) gestionate de FIL Investment Management (Luxemburg), o subsidiară a Fidelity și în aplicația Revolut.International. Aceste fonduri monetare de piaţă sunt evaluate cu nivelul de risc 1 din 7, care reprezintă cel mai redus nivel de risc investiţional. Investiţiile şi numerarul sunt asigurate până la concurenţa sumei de 22.000 de euro prin Schema Lituaniană de Asigurare pentru Garantarea Fondurilor Investitorilor.

Revolut Business este o platformă fintech integrată care ajută startup-uri şi companii mature să efectueze plăţi şi încasări globale, să schimbe bani în diverse monede, la preţuri avantajoase, sau să îşi gestioneze cheltuielile.

Lansată în 2017, Revolut Business are azi sute de mii de clienţi, companii care contează pe Revolut Business pentru a-şi administra afacerile şi pentru a prospera.