- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț major despre sistemul de garanție-returnare. Măsura pregătită de RetuRO

04 Jul, 17:15 • Adrian Popovici
RetuRO anunță că va lansa o nouă versiune a contractului pe care îl semnează cu producătorii de băuturi din ROmânia. Documentul se află în consultare publică până pe 19 iulie.
Anunț major despre sistemul de garanție-returnare. Măsura pregătită de RetuRO

Începând cu data de 4 iulie 2024, organizația RetuRO a anunțat lansarea unei noi versiuni a contractului destinată producătorilor din industria băuturilor. Această inițiativă face parte dintr-un proces extins de consultare publică ce se va desfășura până pe 19 iulie 2024. Modificările propuse vizează producătorii de apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase, ambalate în recipiente din plastic, sticlă sau aluminiu, cu capacități cuprinse între 0,1 și 3 litri, notează Capital.ro.

Producătorii pot accesa noua versiune a contractului pe platforma SGR, în secțiunea „Profilul meu / Consultare contract”, și pot oferi feedback timp de 15 zile. Observațiile și recomandările pot fi trimise prin e-mail la [email protected], până pe 19 iulie. Toți producătorii înregistrați vor primi un mesaj direct cu detalii esențiale despre această consultare publică.

„Vă informăm că, începând cu data de 4 iulie 2024, noua versiune a Contractului de prestări servicii pentru Producători poate fi consultată în platforma RetuRO Sistem de Garanție-Returnare: https://portal.returosgr.ro/. Menționăm că modificarea Contractului este necesară ca urmare a schimbărilor în Legislația Aplicabilă și pentru remedierea anumitor aspecte operaționale sesizate în vederea îmbunătățirii funcționării SGR”, se arată în mesajul oficial.

Conferință RetuRO
Conferință RetuRO

Te-ar putea interesa și: Conflict între RetuRO, administratorul SGR şi HoReCa. Restaurantele şi barurile pun piedici în calea recuperării ambalajelor

Mesajul RetuRO pentru producătorii de băuturi

În mesajul transmis producătorilor, RetuRO subliniază că modificarea contractului este necesară ca urmare a schimbărilor în legislația aplicabilă și pentru remedierea anumitor aspecte operaționale sesizate în vederea îmbunătățirii funcționării Sistemului de Garanție-Returnare. Noua versiune a contractului poate fi accesată din contul de utilizator la secțiunea „Profilul meu/Consultare contract” și va fi disponibilă pentru consultare timp de 15 zile calendaristice, până pe data de 19 iulie 2024.

Scopul principal al acestei consultări este de a îmbunătăți sistemul prin ajustări care să respecte noile legi și să remedieze aspectele operaționale identificate. În acest context, RetuRO SGR încurajează producătorii să examineze cu atenție noua versiune a contractului și să transmită sugestiile și observațiile lor. Acest proces de consultare este esențial pentru ca sistemul să devină mai eficient și performant, răspunzând mai bine nevoilor industriei și cerințelor legislative.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021, toți producătorii și importatorii de băuturi, firmele care vând aceste produse consumatorilor, inclusiv magazinele online, automatele de vânzare, industria HoReCa și alte magazine care vând aceste produse, trebuie să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare. Acest sistem vizează îmbunătățirea gestionării deșeurilor și promovarea unui comportament responsabil în ceea ce privește ambalajele nereutilizabile.

Citește și: Conflict între RetuRO, administratorul SGR şi HoReCa. Restaurantele şi barurile pun piedici în calea recuperării ambalajelor

Tags: