În România este necesară o reformă a taxării, în condițiile în care situația fiscală a țării este o provocare pentru guvern. Acesta este anunțul directorului Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.
Directorul PNRR, Céline Gauer, a transmis un mesaj autorităților, iar cu puțin timp în urmă spunea că, în cazul în care România nu îndeplinește reformele asumate, trebuie să dea banii înapoi în 2026. De asemenea, Céline Gauer a criticat faptul că la noi investițiile sunt întârziate.
Pe de altă parte, Céline Gauer a mai criticat și felul în care au fost făcute numirile la nivelul companiilor de stat și a reamintit autorităților de la București faptul că aceste companii de stat joacă un rol important în economie și ar trebui să aibă persoane care să le conducă în acord cu criteriile de performanță asumate.
Ai mai putea fi interesat și de: Sorin Grindeanu, declarații despre obstacolele care blochează construcția de autostrăzi în România. „Fără aceste componente, niciun proiect nu poate fi dus la bun sfârșit”
După ce se va termina conferința de astăzi, în care sunt analizate reformele din PNRR, Céline Gauer va avea o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, unde vor discuta despre progresele din PNRR.
România are cererea numărul trei de plată blocată, pentru că mai multe reforme nu au fost îndeplinite corespunzător.
Comisia Europeană cere să fie redus pragul pentru IMM-uri care în prezent este de 500 de mii de euro și reamintește faptul că în alte țări pragul pentru firmele mici se ridică la maxim 70 de mii de euro.
Tot cei de la Comisia Europeană cer să fie făcut un management corespunzător pentru companiile din energie și companiile de stat și au vrut ca activitatea RAPPS să fie discretizată și transparentă.
Dacă România nu îndeplinește toate aceste criterii, riscă să piardă suma fabuloasă de 2,7 miliarde de euro din PNRR.
Vezi mai multe știri despre: TerraPower, compania fondată de Bill Gates, va construi o centrală nucleară care folosește sodiul lichid ca agent de răcire. Reactoarele vor genera electricitate și vor produce hidrogen în Emiratele Arabe