Dacia oprește temporar activitatea de la uzina din Mioveni, timp de o zi, informează profit.ro. Totul se va întâmpla pe data de 30 iunie.
Dacia oprește temporar activitatea de la uzina din Mioveni, pentru o singură zi, pe data de 30 iunie. Decizia a fost luată la scurt timp după ce aproximativ 900 de jurnaliști și dealeri din toată Europa au vizitat fabrica și sediul din București. La acel moment, compania anunța că va desfășura activități în mai multe domenii, în mod excepțional în următoarele: mentenanță, proiecte, pregătire și livrare vehicule către clienți.
Activitatea este oprită temporar din cauza crizei de componente. La fel de bine, inclusiv Uzina Mecanică și Șasiuri își va opri activitatea. Cu toate acestea, se va lucra în departamentul Motoare, pe proiectul HR 12 (motorul hibrid de pe Jogger), Turnătorie (pentru asigurarea demarajului proiectelor și pentru clienții externi) și Uzinaj Aluminiu. Totodată, se va lucra pentru proiecte și lucrări de mentenanță.
Citește și despre următorul subiect: Inteligența artificială va crea meserii noi. Reprezentanții companiilor IT susțin că angajații nu vor putea fi înlocuiți de noile tehnologii
Personalul care va sta acasă în ziua în care Dacia își întrerupe temporar activitatea de la uzina din Mioveni va fi plătit cu condițiile de șomaj tehnic, respectiv 85% din salariu și tichet de masă. Ultima oprire a producției a fost cauzată de criza de componente și a avut loc în luna aprilie 2023, înainte de Paște. Activitatea a fost întreruptă timp de 6 zile, luându-se în calcul și zilele libere.
În mai 2023, Dacia a înregistrat o creșterea a producției similară față de aceeași perioadă din 2022, cu 11.2%. În total, au fost ansamblate 31.929 de autoturisme, adică cu 50% mai mult decât în aprilie, atunci când s-a dispus oprirea activității pentru 6 zile. În total, de la începutul anului, Dacia a produs 147.295 de mașini, cu 12.4% mai multe decât în 2022, în perioada similară.
Industria auto se confruntă cu un fenomen de încetinire a producției în toată Europa. Fenomenul este un revers al crizei de semiconductori de anul trecut. Scăderea cererii s-a suprapus peste onorarea comenzilor anterioare, astfel, uzinele au fost nevoite să-și reajusteze ritmul de producție.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: O nouă criză de personal lovește România! În lipsa angajaților, farmaciile sunt nevoite să apeleze la nepalezi