- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul APIA pentru fermierii care primesc subvenții! Vești bune pentru românii care au mai mult de 3 vaci

16 Jan, 20:31 • Cornel Ghimeșan
APIA a făcut un anunț de ultimă oră! Românii care au mai mult de trei vaci vor beneficia de subvenții mai mari. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești.
Anunțul APIA pentru fermierii care primesc subvenții! Vești bune pentru românii care au mai mult de 3 vaci

Anunțul APIA pentru fermierii care primesc subvenții! Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că se va acorda o sumă mai mare de bani fermierilor care dețin cel puțin trei animale. În cadrul anunțului său, el a specificat că sprijinul financiar acordat crescătorilor de vaci pentru porumbul siloz va fi majorat începând cu campania de subvenții din 2024, prin intermediul PD-26 – Sprijin cuplat pentru venit – Porumb pentru siloz.

Conform informațiilor furnizate de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, suma estimată pentru porumbul siloz va fi de 360 de euro pe hectar. Această majorare a fost anunțată în urma consultărilor de astăzi, marți – 16 ianuarie, care au avut loc la sediul MADR cu reprezentanții asociațiilor de fermieri din sectorul bovin. Cuantumul unitar planificat oficial în Planul Național Strategic (PNS) era inițial de 230 de euro pe hectar.

Citește și: Consultări între fermieri și Ministerul Agriculturii. Asociațiile cer limitarea subvențiilor APIA pentru persoanele fizice și protecție față de concurența din Ucraina

Florin Barbu a subliniat că această majorare va fi aplicată fermierilor care asigură o densitate de cel puțin 3 animale pe hectar, iar aceștia vor beneficia astfel de o plată de 360 de euro pe hectar pentru porumbul siloz.

„Tot în modificarea Planului Național Strategic am identificat o sursă de finanțare atât pentru sectorul bovin de carne și lapte, pentru subvenționare porumbului siloz, cu o subvenție directă de 360 euro pentru o încărcătură de trei animale pe hectar. Astfel a crescut subvenția la porumbul siloz”, a spus Florin Barbu.

Alocarea totală a intervenției a fost stabilită la 18.400.000 euro plafonul prevăzut pentru campania 2024 fiind de 4.600.000,00 euro.

Pentru a beneficia de noua plată fermierii trebuie să fie beneficiari ai plății de bază, BISS și utilizatori ai unei suprafețe agricole, identificabilă în Sistemul Integrat de Administrație și Control (IACS) și care are categoria de utilizare, teren arabil. În plus, aceștia trebuie să facă dovada utillizării de sămânță certificată, în conformitate cu legislația națională și dovada obținerii unei producții minime anuale de porumb pentru siloz, potrivit legislației naționale subsecvente.

Mai mult, beneficiarii trebuie să facă dovada consumului, cu animalele (bovinele) pe care le dețin, a cel puțin producţiei minime de furaj obținute în fermă şi/sau a producției pe care au stocat-o în vederea consumului pentru furajarea animalelor proprii identificate și înregistrate în BND în exploatații cu cod ANSVSA și să dețină un număr minim de animale identificate și înregistrate în BND în exploatații cu cod ANSVSA prin intermediul cărora să se asigure cel puțin o încărcătură de minimum 3 UVM/ha de cultură de porumb pentru siloz.

Reprezentanţii asociaţiilor de fermieri din sectorul bovin au avut marți discuţii cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, printre principalele probleme semnalate fiind cele legate de subfinanţarea în sectorul de ameliorare a raselor, acordarea ajutorului naţional tranzitoriu pentru animalele existente în ferme şi optimizarea sau lansarea de noi programe care să vizeze dezvoltarea domeniului.

Alte articole: 8 noi subvenții pentru români. APIA oferă mai multe șanse de finanțare în 2024

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...