- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul major așteptat de toți pensionarii din România. Marcel Ciolacu: „O creștere medie de 650 de lei”

11 Sep, 08:32 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu face anunțul așteptat de pensionari. Ce se va întâmpla cu cei care au primit decizii cu pensiile reduse.
Anunțul major așteptat de toți pensionarii din România. Marcel Ciolacu: „O creștere medie de 650 de lei”

Premierul

Marcel Ciolacu are vești noi pentru beneficiarii de pensii din România. Liderul Executivului a transmis că principala prioritate a legii pensiilor este să aducă mai multă corectitudine, explicând, în același timp, ce bani au primit majoritatea dintre seniori.

Marcel Ciolacu, vești noi pentru pensionari

Întrebat despre erorile de la recalculare, ministrul a menționat că acestea sunt sub 0,01%.

„Au fost aproximativ 25.000 de solicitări și comunicarea a fost foarte slabă. Aproximativ 95% din pensionari, adică 3,8 milioane de români, au primit pensii mărite, cu o creștere medie de 650 de lei. Mai mult, dacă ai avut un serviciu de bază, dar ai lucrat și în altă parte, unde ți se opreau contribuții, este pentru prima dată când poți aduce dovezi pentru a primi ce ți se cuvine.

Nicio pensie nu va scădea. Nu poți corecta o nedreptate comițând alta. Dacă, de exemplu, minerilor li s-a constatat că meritau mai puțin, se face pe baza contribuției. E o diferență între a lucra în mină în Anglia și în România, cu tehnologia lui Ceaușescu. De la acest principiu am plecat. Sub nicio formă nicio pensie nu va scădea. A fost o încercare de manipulare din partea USR, care a inclus în PNRR că pensiile nu pot fi mărite până în 2050.“, a afirmat premierul.

Vezi și:Românii care primesc mai mulți bani la 1 octombrie. Bonus din partea Guvernului

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți seară, la Antena3 CNN, că la sfârșitul săptămânii se va întâlni cu minerii și persoanele nevăzătoare pentru a discuta pe legea pensiilor. „Voi rezolva această problemă”, a dat asigurări premierul.

(…) Toți își doresc ca în zonele sensibile, cum sunt pensiile, să nu fie afectate. Este exclus ca cineva să ia banii înapoi de la oameni. Am o problemă cu persoanele cu handicap și veteranii, dar se va rezolva, oricum legea va intra în aplicare de la 1 ianuarie. Vom discuta dacă sunt persoane care ies la pensie până la 1 ianuarie, cum îi prindem în sistem. Ei își fac treaba, de aceea sunt plătiți. Am avut 4-5 întâlniri cu ei, fac niște recomandări. Dar din ce observ eu: când am venit cu ajutoare de stat, plafoane la alimentele de bază și la energie, am preluat o inflație cu două cifre, 15%, iar acum este 5,5% și cred că în câteva zile va fi 5,1%“, a explicat Ciolacu.

Vezi și:Guvernul adoptă legea care provoacă un cutremur în România. Marcel Ciolacu: „Nu e ordonanța austerității”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult