- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru românii care au investit în Hidroelectrica! Care este ultima zi în care pot cumpăra acțiuni cu un randament de 10%

05 Jun, 09:53 • Adrian Popovici
Hidroelectrica a anunțat că va distribui dividende de 13,99 lei pe acțiune către investitori pe 28 iunie 2024. Cei care vor să beneficieze de un randament și de 10% trebuie să cumpere acțiuni până pe 6 iunie 2024.
Anunțul momentului pentru românii care au investit în Hidroelectrica! Care este ultima zi în care pot cumpăra acțiuni cu un randament de 10%

Hidroelectrica, una dintre cele mai importante companii energetice din România și principalul producător de energie electrică din surse hidro, a anunțat distribuirea unui dividend brut de 13,99 lei pe acțiune către investitori pe 28 iunie 2024. Această distribuție face parte din repartizarea totală de aproximativ 6,2 miliarde de lei din profitul obținut în anul 2023, conform datelor publicate de Ziarul Financiar

Din această sumă, statul român, în calitate de acționar majoritar, va primi 5 miliarde de lei. Pentru a beneficia de aceste dividende, investitorii trebuie să achiziționeze acțiuni ale Hidroelectrica (simbol bursier H2O) până la data de 6 iunie 2024.

După această dată, respectiv pe 7 iunie, acțiunile Hidroelectrica vor intra în ziua ex-date, ceea ce înseamnă că prețul acțiunii va fi ajustat pentru a reflecta randamentul dividendelor, iar acțiunile achiziționate ulterior nu vor mai conferi dreptul la dividendele aferente rezultatelor financiare din 2023. Distribuția dividendelor reprezintă un eveniment major pentru investitori, oferind un randament de 10,4% la prețurile curente de tranzacționare, fapt care reflectă atât performanța financiară robustă a companiei, cât și atractivitatea sa pe piața de capital.

Hidroelectrica
Hidroelectrica

 

 

Te-ar putea interesa și: Lovitură pentru românii care plătesc facturi. Hidroelectrica a anulat cea mai bună facilitate

Hidroelectrica și alți giganți de pe bursa românească încep să împartă dividende

În luna iunie, mai multe companii mari listate la Bursa de Valori București vor remunera acționarii cu dividende substanțiale, totalizând aproximativ 12,2 miliarde de lei din profiturile anului 2023. Dintre acestea, Hidroelectrica va oferi cea mai mare sumă, urmată de Petrom cu 2,6 miliarde de lei pe 5 iunie, Banca Transilvania cu 1 miliard de lei pe 26 iunie, Nuclearelectrica cu 1,1 miliarde de lei pe 21 iunie și BRD cu 817 milioane de lei pe 6 iunie.

„La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ne pregătim de Moş Dividend, care anul acesta aduce investitorilor peste 12,2 miliarde lei, mai mult de jumătate fiind acordate statului, bani necesari pentru încercarea de a îndeplini obiectivele bugetare”, a declarat Alexandru Dobre, director finanţe corporative la TradeVille.

Această perioadă este esențială pentru românii care au investit în Hidroelectrica și în alte companii performante din țara noastră, datorită valorii ridicate a dividendelor distribuite, reflectând performanțele financiare solide ale companiilor implicate și evaluările lor pe piață. Investitorii instituționali și de retail, alături de fondurile de pensii, vor beneficia semnificativ de aceste plăți, stimulând astfel lichiditatea și dinamica pieței de capital din România.

Citește și: Veste de ultimă oră pentru cei 600.000 de clienți ai Hidroelectrica! Ce se întâmplă cu facturile românilor