- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru românii care vor circula pe Valea Oltului. Când se deschide circulația

05 Aug, 09:26 • Bumbeneci Diana
Lucrările pe Valea Oltului au ajuns la 80% pe sectorul Boiţa – Lazaret. Este ultima săptămână în care drumul va fi închis. Anunțul momentului de la CNAIR.
Anunțul momentului pentru românii care vor circula pe Valea Oltului. Când se deschide circulația

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că lucrările pe Valea Oltului au ajuns la 80% pe sectorul de drum Boiţa – Lazaret. Mai mult, începând de luni, 5 august, se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis în zonă.

Câteva zile până când se redeschide Valea Oltului

A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boiţa – Lazaret începând cu ora 20:00, conform programului!. Lucrările au ajuns la 80% iar de mâine se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis pe sectorul Boiţa – Lazaret.

Antreprenorul turc a muncit într-un ritm susţinut, ceea ce permite redeschiderea circulaţiei pe data de 9 august, aşa cum s-a stabilit de la început”, a scris CNAIR într-o postare pe Facebook.

De asemenea, CNAIR mai informează că se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, ca urmare a operaţiunilor în care sunt implicate şi utilaje grele.

În aceste condiții, constructorul continuă execuţia lucrărilor de stabilizare a drumurilor tehnologice şi de curăţare a versantului de anrocamente şi de resturi rezultate din defrişări.

Citește și: Anunțul momentului cu privire la lucrările de pe Valea Oltului. Decizia luată de Ministerul Transporturilor

Lucrări pe Valea Oltului
Lucrări pe Valea Oltului

Ca urmare a operaţiunilor în care sunt implicate şi utilaje grele, se menţine în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor şi maselor de pămant pe timpul zilei. Echipele care se ocupă de siguranţa circulaţiei sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situaţia o impune.

Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. În cazul în care, pe timpul nopţii, vor apărea situaţii de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil”, mai arată CNAIR.

Potrivit CNAIR, pe pe DN7 (sectorul Boiţa – Lazaret) „circulaţia se desfăşoară între orele 20.00 – 6.00 pentru toţi participanţii la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 – 8.00 şi 16.30 – 17.00, doar pentru riverani. Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august, se mai arată în postare.

Conform declarațiilor liderului de la Ministerul Transporturilor, progresul lucrărilor a trecut cu mult de 70-80%. Acesta este sigur că lucrările vor fi finalizate pe 9 august, ajungând la un asemenea procent în doar 3 săptămâni de lucrări consistente. Ministerul a mulțumit pentru suportul primit în acest proiect și a arătat că fără închiderea circulației, lucrările ar fi fos timp posibil de realizat.  Mai mult, conform lui Sorin Grindeanu, amânarea lucrărilor ar fi însemnat penalități de 80 de milioane de lei.

Vizita de lucru pe Valea Oltului
Vizita de lucru pe Valea Oltului

„N-a fost simplă decizia. Sigur, primul impuls, îţi vine să spui nu, să se amâne, aşa cum s-au făcut lucrurile de fiecare dată în România. Mai spun o dată: amânarea lucrărilor în această lună, de la început de iulie, cred că 8 iulie s-a închis traficul, până în 9 august, săptămâna viitoare, ar fi însemnat o întârziere de un an şi penalităţi de 80 de milioane de lei. Eu mulţumesc pentru suport, am explicat foarte bine primului ministru şi v-am şi spus asta, care sunt argumentele pentru care e nevoie să facem această închidere de trafic”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citește și: S-a închis oficial Valea Oltului! Rutele ocolitoare anunțate de CNAIR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult