- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apă potabilă cu porția în România! Zeci de mii de oameni, disperați în fața secetei!

28 Sep, 15:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Zeci de mii de români sunt disperați din cauza daunelor provocate de secetă. Apa potabilă, cu porția în România!
Apă potabilă cu porția în România! Zeci de mii de oameni, disperați în fața secetei!

Locuitorii mai multor localități din județul Alba au primit o veste alarmantă: din cauza secetei severe, care a lovit România în vara anului 2024, operatorul local de apă, SC APA CTTA SA, este nevoit să raționalizeze distribuția de apă potabilă. Măsura vine ca urmare a nivelului extrem de scăzut al apei din rezervorul de înmagazinare de la Straja, afectând direct localitățile Berghin, Ohaba, Secașel și Colibi, potrivit bugetul.ro.

Sâmbătă, 28 septembrie 2024, operatorul de apă a anunțat că va distribui apă potabilă în cantități limitate în funcție de acumularea din rezervor. Sute de locuitori vor avea acces la apă doar în porții restrânse, într-o perioadă în care seceta a creat probleme majore.

Te-ar mai putea interesa și: Cât a costat cel mai important proiect de apă potabilă din România. Adrian Câciu: „A fost nevoie inclusiv de schimbarea legislației”

foto: apă potabilă

Apă potabilă cu porția în România! Zeci de mii de oameni, disperați în fața secetei!

SC APA CTTA SA Alba Iulia informează locuitorii din Berghin, Ohaba, Secașel și Colibi că, din cauza nivelului scăzut al apei în rezervorul de la Straja, furnizarea apei potabile va depinde de acumulările din rezervor. Perturbațiile în alimentare pot fi raportate la numerele de telefon indicate pentru intervenții rapide. Operatorul își cere scuze pentru disconfortul creat și mulțumește pentru înțelegere.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că din cauza nivelului scăzut de apă potabilă din rezervorul de înmagazinare de la Straja, furnizarea apei potabile în localitățile Berghin, Ohaba, Secașel și Colibi se efectuează în funcție de acumularea în rezervor.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258810521, 0258810463, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, transmite SC APA CTTA SA ALBA.

SC APA CTTA SA Alba Iulia anunță întreruperea furnizării apei potabile pe strada Izvorului și străzile adiacente din Alba Iulia din cauza unei avarii la conducta principală. După remedierea problemei, apa poate prezenta o turbiditate crescută și este recomandată utilizarea ei doar pentru scopuri menajere.

Orice perturbații trebuie raportate la numerele de telefon oferite pentru intervenții. Operatorul își cere scuze pentru disconfortul creat și mulțumește pentru înțelegere.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Alba Iulia informează consumatorii că din cauza unei avarii a conductei de alimentare cu apă potabilă de pe strada Izvorului din municipiul Alba Iulia, se oprește alimentarea cu apa potabilă pe această strada și cele adiacente acesteia, până la remedierea avariei.

La reluarea furnizării pot apărea depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz, rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.

Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258810521, 0258810463, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanții SC APA CTTA SA ALBA.

Te-ar mai putea interesa și: Unde se plătește cea mai scumpă apă potabilă din România. De la 1 august au crescut tarifele