- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apar noi pensii de la 1 ianuarie. Drulă: „De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”

29 Nov, 09:13 • Bumbeneci Diana
Cătălin Drulă anunță că deși România este în criză economică, de la 1 ianuarie vot fi 20.000 de noi pensii speciale. Politicianul susține că aceste venituri propuse ar trebui abrogate.
Apar noi pensii de la 1 ianuarie. Drulă: „De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că de la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare 20.000 de pensii speciale pentru aleșii locali. Potrivit politicianului, aceste pensii ar trebui abrogate rapid, conform B1, citat de Agerpres.

20.000 de noi pensii vor fi lansate în România

În acest context, Cătălin Drulă a mai explicat că proiectele formațiunii politice pe care o reprezintă fac referire la abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și ale aleșilor locali, însă sunt „blocate” fie la Biroul Permanent, fie la comisiile parlamentare.

„Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum. Reamintesc că e vorba de pensii speciale, că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală. De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleșilor locali, ale primarilor, prorogate an de an. Acolo avem la fel un proiect al USR. De data asta l-au trimis la comisie, dar e blocat în sertarul de la Senat de luni de zile. Tot facem cereri: ‘hai să îl votăm’. Să nu le mai prorogăm, ci să le abrogăm”, a menționat liderul USR.

Cătălin Drulă a mai explicat în declarațiile sale că reforma pensiilor speciale reprezintă jalon în Planul Național de Redresare și Reziliență. El a menționat că are informații potrivit cărora Comisia Europeană ar fi nemulțumită în legătură cu implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Cu pensiile speciale trebuie să facă ceva, e jalon. Comisia este, din câte știu eu și ce informații am, din ce în ce mai nemulțumită. Dacă le-a dat un pic de clemență la primele tranșe – pentru că vin în două tranșe anuale banii PNRR – deja acum se îngroașă gluma”, a spus el.

Citește și: Începe Ministeriala de la București! Reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre NATO, eveniment în premieră în România

Declarații despre pensii - Cătălin Drulă
Declarații despre pensii – Cătălin Drulă

Liderul USR a mai transmis astfel că, potrivit articolului 16 din Constituție, toți cetățenii sunt egali în fața legii, motiv pentru care „nu ar trebui să existe privilegiați, caste, grupuri” care să aibă reguli speciale.

„Trebuie să existe o formă de-a primi această pensie pe bază de contributivitate. OK, dacă nu a existat contribuție la momentul respectiv, că așa a fost de natură legea și au fost anumite categorii, atunci putem găsi formule echivalente, ca și cum ar fi contribuit. (…) Până la urmă, Comisia face foarte bine ce face. Nu se împiedică în terminologie, pentru că ceea ce încearcă ai noștri să facă, Ciucă și alții, este să o facă din vorbe: ‘Domnule, sunt de serviciu și așa mai departe…’ Asta e doar o vorbă. Întrebarea este principiul care e în spate. Și ei vor trebui să vină cu o soluție ca să elimine aceste discrepanțe majore, în care există în același timp pensie de 1.500 de lei și pensie de 15.000 de euro”, a spus liderul USR.

După părerea lui, social-democrații ar fi găsit „un inamic retoric” în PNRR, acuzând că din cauza limitei de 9,4% din PIB nu ar fi posibile creșteri de pensii.

„Chiar m-am întâlnit acum două săptămâni cu primvice-președinta Vestager (Margrethe n.red) care spunea că este un plan excepțional, nu înțelege de ce guvernul României nu îl pune în practică. Și au găsit acest inamic retoric – ‘Domnule, PNRR-ul cu USR e de vină’, în ciuda realității. Pentru că atunci când faci propagandă politică, nu mai contează realitatea. Nu îi oprește pragul acela din PNRR la nimic. Nu au ajuns la el. România nu va ajunge prea curând la acel prag de 9,4”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Citește și: Lovitură pentru fumători. Ce urmează să se întâmple din 2023

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci