- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apar semafoarele cu litere. Ce semnificație vor avea acestea

23 Jun, 13:12 • Bumbeneci Diana
Ce semnificație au semafoarele cu litera „A”? De multe ori, acestea îi încurcă pe șoferi. Nu li se adresează, dar trebuie să știe ce semnificație au.
Apar semafoarele cu litere. Ce semnificație vor avea acestea

Semafoarele cu litere dau bătăi de cap. Șoferii pot întâlni în Germania semafoare care afișează litera „A”, ceea ce poate provoca confuzie, deoarece acestea nu sunt destinate conducătorilor auto obișnuiți. Totuși, este esențial ca toți participanții la trafic să înțeleagă semnificația acestor semafoare, care sunt rezervate transportului public.

Semafoare cu litere

Înțelegerea semnificației acestora ajută la fluidizarea traficului și la evitarea confuziilor în intersecțiile mari și aglomerate.

Semnificația semafoarelor cu litera „A”

Semaforul care afișează litera „A” iluminată este destinat exclusiv transportului public local, precum autobuzele și tramvaiele. Aceste semafoare speciale oferă vehiculelor de transport public anumite avantaje în trafic, permițându-le să evite opririle inutile la semafor, relatează Efahrer.

Avantaje pentru transportul public

Când litera „A” se aprinde, autobuzele și tramvaiele primesc o fază verde preferențială, care le permite să traverseze intersecțiile fără a fi nevoite să aștepte. Acest sistem este frecvent utilizat în orașele mari, unde traficul intens necesită soluții eficiente pentru transportul public.

Citește și: Apar semafoarele cu 4 culori. Ce va reprezenta culoarea alb pentru participanții la trafic

Semafoare cu litere
Semafoare cu litere

Activarea sistemelor de semaforizare cu litera „A”

Sistemele de semaforizare cu litera „A” pot fi activate prin mai multe metode, fiecare având scopul de a facilita circulația rapidă și eficientă a transportului public.

  • GPS: Vehiculele de transport public pot solicita culoarea verde printr-un sistem GPS.
  • Plăci de inducție: Detectează prezența vehiculului de transport public și activează culoarea verde.
  • Recepție de frecvență: Comunică mecanic sau electronic că vehiculul este pregătit să demareze, activând culoarea verde a semaforului în favoarea acestuia.

După ce autobuzul sau tramvaiul trec, semaforul revine la regimul normal

Chiar dacă semafoarele cu litera „A” nu sunt destinate șoferilor de autoturisme, aceștia trebuie să fie conștienți de semnificația lor. Când „A” este iluminată, șoferii de autoturisme trebuie să înțeleagă că transportul public are prioritate, iar faza verde pentru autoturisme poate fi întârziată.

După ce autobuzul sau tramvaiul trece prin intersecție, semaforul cu litera „A” se stinge și sistemul de semaforizare revine la regimul normal pentru traficul privat. Pentru a compensa timpul de așteptare creat, sistemul de semaforizare poate prelungi culoarea verde pentru vehiculele private.

Citește  și: Românii își pierd interesul pentru mașinile full electrice. Vânzările au scăzut cu 18% în doar o lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult