- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apare o nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu anunță primul lot de 40 de kilometri

26 Sep, 07:59 • Bumbeneci Diana
O nouă autostradă apare în România. Va lega ţara noastră de vecini. Primul lot are aproape 40 de kilometri.
Apare o nouă autostradă în România. Sorin Grindeanu anunță primul lot de 40 de kilometri

O nouă autostradă apare în România. Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor, care aşteaptă deja oferte pentru primul lot din şoseaua care va lega ţara noastră de vecini.

Detalii despre noua autostradă din România

În acest sens, prima secţiune are aproape 40 de kilometri şi va asigura legătura între Timişoara şi Serbia. Licitaţia a fost deja făcută publică, după cum explică Sorin Grindeanu. Se dorește ca drumul de mare viteză urmând să fie construit în 48 de luni.

Ministrul Transporturilor a anunţat că România va avea o nouă autostradă, licitaţia pentru construcţia primului lot fiind deja publică. Este vorba despre prima secţiune din A9 Timișoara – Moravița, care va face legătura dintre capitala Banatului și Serbia.

Start pentru depunerea ofertelor aferente constructției Lotului 1 (Remetea Mare-Jebel) al Autostrăzii Timișoara-Moravița! Data limită pentru depunerea ofertelor: 11 noiembrie 2024”, a scris Sorin Grindeanu.

Acest prim lot va avea 35,67 kilometri, iar statul pune la bătaie suma de 5,65 de milioane de lei pentru drumul care trebuie finalizat în maximum 48 de luni. Mai exact, 12 luni sunt pentru proiectare, în timp ce în 36 de luni şoseaua trebuie construită.

Aceasta va avea un pod peste râul Timiş, patru noduri rutiere (Remetea Mare (A1), Albina (DJ592), VO Timișoara Sud, Pădureni(DN59), un Centru de Întreținere și coordonare, dar şi două parcări de scurtă durată (fiecare va dispune de infrastructură necesară amplasării a minimum 6 stații de încărcare pentru autoturismele electrice).

Vezi și: Se construiește cea mai așteptată autostradă de după Revoluție. Anunțul CNAIR

Autostrada A9 va avea o lungime totală de aproape 73 kilometri, se va întâlni cu A1 în zona Remetea Mare și va continua în paralel cu centura Timișoara Sud până în zona Giroc unde va avea o ieșire spre oraşul bănăţean. Traseul continua cu ruta Jebel – Opatița – Stamora Germană – Moravița, până la granița cu Serbia.

Sorin Grindeanu, despre noua autostradă din România
Sorin Grindeanu, despre noua autostradă din România

Autostrada din România pe care se lucrează de zor

Dacă pentru noua autostradă din vestul României abia s-a anunţat licitaţia, iată că lucrurile stau cu totul altfel pentru cea din est. Autostrada Moldovei se construieşte într-un ritm alert, spre fericirea şoferilor care sunt nevoiţi să traverseze E85, numită şi “şoseaua morţii”.

Primele inaugurări pe A7 vor avea loc anul acesta pe loturi construite de UMB, din tronsonul Buzău – Focșani, au dezvăluit reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Lotul 1 și 2, adică de la Buzău la Râmnicu Sărat, mai puțin podul (peste Buzău – n.r.), și lotul 4, cel din jurul Focșani-ului, acea cocoașă, vor fi date în circulație undeva la jumătatea lunii octombrie. Diferența, adică podul de aici, și lotul 3, undeva pe finalul lunii noiembrie”, preconizează ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citește și: Se construiește cea mai așteptată autostradă din ultimii 35 de ani! Sorin Grindeanu: „Lucrările încep în primăvară”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult