Guvernul pregătește un nou proiect de proporții. Marcel Boloş a anunțat că apare o schemă de ajutor de stat pentru firmele afectate de războiul din Ucraina, mai exact proiectul IMM PLUS, conform informațiilor transmise de știripesurse.ro.
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat vineri seară că se pregăteşte schema de ajutor de stat IMM PLUS, o măsură de sprijinire a accesului la lichidităţi a întreprinderilor mici şi mijlocii, dar și a întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina.
„Ministerul Finanţelor are rolul să ofere alternative: să vină cu propuneri care să susţină inovarea, investiţiile şi creşterea economică. O misiune în care mizăm pe dialogul social ca element central.
Am avut astăzi un schimb de idei şi perspective foarte util cu membrii Consiliului Patronatelor Bancare, despre perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pentru 2024”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Marcel Boloş.
Ai mai putea fi interesat și de: Schemă de ajutor de 241 milioane de euro a guvernului pentru agricultorii afectați de exporturile din Ucraina, aprobată de Comisia Europeană
Ministrul Finanţelor a mai menționat că, printre temele discutate, a punctat şi situaţia programelor guvernamentale de finanţare
„Le-am dat o veste importantă pentru mediul de afaceri. Avem în acest moment pe circuitul de avizare un proiect de OUG care are în vedere instituirea schemei de ajutor de stat IMM PLUS şi componentele acesteia IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS, CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS şi RURAL PLUS”, a mai scris ministrul.
Potrivit acestuia, este o măsură de sprijinire a accesului la lichidităţi a întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina.
„Ne vom concentra şi pe încurajarea şi stimularea UAT-urilor care realizează proiecte de investiţii în sectorul construcţiilor. Voi reveni cu mai multe detalii atunci când lansăm proiectul în consultare”, a mai transmis ministrul.
Vezi mai multe știri: Antreprenori români, nemulțumiți de e-Factură. Ei acuză că platforma e greu de folosit, e costisitoare și nici nu combate evaziunea fiscală