- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apare un nou drum de mare viteză în Transilvania. Anunțul făcut de șeful CNAIR

27 Aug, 18:28 • Preda Silvia
Un nou drum de mare viteză va fi construit în Transilvania, anunță Cristian Pistol, şeful CNAIR.
Apare un nou drum de mare viteză în Transilvania. Anunțul făcut de șeful CNAIR

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Drumului Expres Cluj – Dej, a scris Cristian Pistol, şeful CNAIR, marți pe Facebook.

După semnarea contractului Asocierea SPECIALIST CONSULTING SRL (lider) – SPECIALIST SMART GROUP SRL – PERFECT CONSULT EUROPE SRL va avea la dispoziție 27,52 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate.

Procedurile pentru semnarea contractului (finanțat prin fonduri europene nerambursabile) va putea începe peste 10 zile, dacă nu vor exista contestații.

Viitorul drumexpres Cluj -Dej cu o lungime estimată de 75 km va asigura o conexiune modernă cu Drumul Transregio Gilău – Apahida (TR Feleac, indicativ TR35) și cu A3 (Autostrada Transilvania)”, a scris Cristian Pistol.

Un nou drum de mare viteză în România

Un nou drum de mare viteză va fi construit în Transilvania
Un nou drum de mare viteză va fi construit în Transilvania

Citește și: Apare o nouă autostradă în România. Milioane de români vor circula pe 3 mari tronsoane

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul acestei luni că sunt în lucru efectiv 518 kilometri de autostradă şi drum expres, iar restul până la 781 de kilometri sunt în faza de licitaţii sau în etapa de proiectare, subliniind că investitorii nu vor veni în ţara noastră la nivelul dorit, dacă nu se vor continua investiţiile în infrastructură.

Marcel Ciolacu a punctat că 60% din investiţiile în infrastructură sunt susţinute de la buget.

Normal că lucrurile se fac şi pe împrumut, se fac şi pe deficit şi, în acest moment, 40%, de fapt, din toate lucrările de la Ministerul Transporturilor sunt prin PNRR sau bani europeni. Restul de 60% vin din bugetul de stat. Pentru mine şi actualul Guvern al României, lucrările în infrastructură sunt prioritare”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Vezi și: Undă verde pentru autostrada cerută de toți românii. Ministrul Grindeanu a dat vestea momentului