Apartamente mai ieftine în București. În Berceni-Giurgiu, de exemplu, media de vânzare a fost de 68.582 euro, iar în Pantelimon, Colentina-Obor și Drumul Taberei-Ghencea, prețul mediu nu a sărit de 80.000 de euro.
Citește și: Ce taxe trebuie să plătească românii care închiriază apartamente pe Airbnb
Spre surprinderea tuturor, bucureștenii au ajuns să prefere zonele mai liniștite, în detrimentul celor centrale, așa că proprietarii au fost nevoiți să scadă prețurile.
Și în zona 13 Septembrie, cartier care este aproape de Unirii, dar și de Ferentari și Rahova, prețul mediu a fost cu 8% mai mic față de anul trecut, respectiv 119.000 de euro. Scăderi modeste de preț s-au înregistrat și în Crângași și Giulești, cu 3%, media pentru un imobil de două camere fiind de 92.000 de euro.
Pe lângă aceste scăderi, au fost înregistrate și creșteri colosale, cum ar fi Ștefan Cel Mare și Tei, unde imobilele au crescut cu 25%. În zona Moșilor-Dacia s-a mărit prețul cu 23%, iar Bucureștii Noi-Dămăroaia cu 19%.
Cele mai scumpe zone au rămas în continuare Aviației, Băneasa și Alba Iulia-Decebal-Muncii, unde o locuință costă cel puțin 150.000 de euro, potrivit Bugetul.ro.
După o investiție impresionantă de 60 de milioane de euro, un nou cartier de lux ia formă în nordul Bucureștiului, promițând să devină una dintre cele mai căutate destinații rezidențiale din Capitală.
Proiectul, intitulat Lakeside11, este dezvoltat de RRG Real Estate și este amplasat pe malul lacului Străulești, o zonă care a câștigat popularitate datorită dezvoltării sale rapide și a peisajului. Construcția este planificată să fie finalizată în anul 2026, iar primele faze ale proiectului includ trei blocuri, care vor găzdui 105 apartamente.
Maxim Iakovlev, reprezentant al familiei Iakovlev, proprietarii grupului RRG Real Estate, a vorbit despre dinamismul zonei Străulești, caracterizată printr-o concurență acerbă între dezvoltatori și o maturizare constantă a pieței imobiliare din România. (Vezi AICI mai multe detalii)