În prezent, TAROM mai deține doar 12 aeronave și operează 19 zboruri internaționale, în contrast cu anul 1967, când avea 27 de zboruri și o flotă mult mai mare de aeronave, conform unui comunicat de presă.
„În 18 septembrie 2023, compania TAROM ar fi trebuit să serbeze cei 69 de ani de la înființare. Din păcate, de 33 de ani, aproape jumătate din viața acestei companii a fost sub semnul aşa ziselor restructurări făcute de guvernele României, sub toate culorile politice, niciuna reuşită. Intrarea în cel de-al 70-lea an de viaţă este umbrită de nereuşitele conducerilor politice, incompetenţa instituţională şi a statului eşuat. Constatăm cu tristeţe că istoria de aproape 70 de ani a companiei nu mai este de mult în mâinile noastre, a angajaţilor, ci a politicienilor statului eşuat. Dacă timp de decenii brandul TAROM şi-a câştigat prin oamenii săi, angajaţii profesionişti ai TAROM, un loc binemeritat în istorie reprezentând cu mândrie România, am ajuns în situaţia în care cel mai probabil vom pieri în neantul istoriei ca şi multe alte companii de stat româneşti închise de incompetenţele conducerii politice”, au declarat reprezentanţii Sindicatul Unit Tarom.
Având în vedere această situație, sindicatul angajaților companiei îndeamnă publicul, inclusiv membrii sindicatului, angajații actuali și foștii angajați, precum și toți cetățenii României care încă își păstrează încrederea în brandul TAROM, să sprijine redresarea acestei companii.
În acest sens, sindicatul va iniția în perioada următoare o campanie de donații pentru a salva societatea și o campanie de subscripție publică pentru achiziționarea de acțiuni menite să sprijine această cauză.
„Forma donațiilor, conturile și Prospectul de emisiune vor fi publicate conform legislației în vigoare. Dai 1 RON! Salvezi TAROM!”, potrivit anunțului făcut de reprezentantul sindicatului TAROM, președintele SUT, Narcis Pascu.
Vezi și: TAROM introduce noi zboruri. Biletele vor costa 85 de euro de la această dată