Apple Sales România este singura subsidiară locală a gigantului american și global omonim IT&C, controlată de Apple Inc. prin divizia irlandeză Apple Distribution International Ltd, informează profit.ro. Compania și-a majorat din nou încasările și profitul. Gigantul rulează tot mai mulți bani în România.
Compania a terminat anul 2022 cu venituri totale de 136.42 milioane de lei. Față de rezultatele din 2021, identificăm o creștere de 43%. În același timp, profitul net a ajuns la suma uriașă de 106.58 milioane de lei.
Creșterea identificată este de 41% în 2022 față de rezultatele obținute în 2021. În ceea ce privește numărul de angajați, se pare că și acesta a crescut: de la 10 la 18 salariați. Firma avea capitaluri totale de peste 134 milioane de lei la finalul anului trecut. Totodată, datoriile erau de numai 12.4 milioane de lei.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Glovo a dat lovitura pe piața din România! Gigantul ia în calcul să livreze și haine pe modelul din Spania
Creanțele de încasat se ridicau la aproape 145 milioane de lei, față de 108 la 31 decembrie 2021. Apple Sales România este înființată în 2018 și este condusă de către Peter Ronald Denwood, director Corporate Law – International al gigantului american. Din primăvara anului 2021, el administrează și subsidiara din Ucraina a Apple. El figurează ca șef al firmelor locale din Italia, Turcia, Danemarca și Grecia.
În mai 2022, reprezentanții companiei s-au întâlnit cu autoritățile române pentru a discuta despre posibila lansare pe plan local a unui centru de cercetare – dezvoltare, după modelul celor din Marea Britanie, Germania, Israel și Franța. În ceea ce privește vânzările din 2022, se pare că ele și-au continuat trendul crescător. Acest lucru se observă în rezultatele financiare ale principalilor distribuitori locali.
În martie 2023, Apple a lansat serviciul „Buy now, pay later”. Utilizatorii pot solicita împrumuturi între 50 și 1.000 de dolari. Compania le permite oamenilor să își împartă achizițiile în 4 plăți repartizate pe 6 săptămâni, fără dobândă sau comisioane. Ei pot folosi banii pentru achizițiile online sau direct din aplicație, efectuate de pe iPhone și iPad, la comercianții care acceptă plata prin Apple Pay.
„Acest lucru va atrage o parte din cota de piață a altor jucători”, a declarat Danni Hewson, șeful analizei fianciare la AJ Bell.
Citește și despre: Philip Morris aruncă bomba! În plin război, gigantul investește peste 30 de milioane de dolari într-o nouă unitate de producție în Ucraina