- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata obligatorie în România. Traian Băsescu: „Ai obligația să reziști 30 de zile”

22 Jul, 09:45 • Bumbeneci Diana
Traian Băsescu susține reintroducerea armatei obligatorii. Fostul președinte susține că situația de securitate din România nu este una sigură.
Armata obligatorie în România. Traian Băsescu: „Ai obligația să reziști 30 de zile”

Traian Băsescu susține că este nevoie de armata obligatorie, deoarece România nu este capabilă să se apere singură. Prezent în emisiune la B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, fostul președinte a explicat de ce este nevoie de reintroducera stagiului militar obligatoriu.

Traian Băsescu explică de ce este nevoie de armată obligatorie

Cât despre situația în care se susține că suntem acoperiți în fața eventualelor amenințări militare grație apartenenței noastre la NATO, Traian Băsescu a spus: „Nu e așa, doamnă! Nu suntem chiar acoperiți. Ca stat membru NATO, ai obligația să reziști 30 de zile cu mijloacele tale”.

„Bun, la noi, în momentul de față, datorită stării de alertă în care se află NATO, nu numai că avem deja trupe NATO pe teritoriu și, individual, în parteneriat bilateral, trupe ale Statelor Unite, la Kogălniceanu nu-i bază NATO, e bază a Statelor Unite, la Cincu este bază NATO, deci avem deja militari NATO pe teritoriu și ar veni mult mai repede, dar, poate să se supere cine o vrea, România nu este capabilă să se apere singură în momentul de față”, a adăugat Traian Băsescu.

Vezi și: Admitere liceu militar 2024. MApN a publicat calendarul și etapele concursului

Armata Romana
Armata Romana

„Pentru că s-a neglijat și în mandatul meu, și în mandatul lui Iohannis până când a apărut invazia din Ucraina, s-a neglijat dotarea Armatei – și aici este clar că factorul politic este primul responsabil”, a continuat fostul Președinte.

Oficialul a fost întrebat și de ce vede atât de necesară o astfel de măsură legată de armata obligatorie. Traian Băsescu a răspuns: „Exact din motivul pe care vi-l spuneam, trebuie să fim capabili să rezistăm 30 de zile”.

„Care credeți că e cea mai mare problemă a armatei ucrainene? Oricâtă tehnică îi va da Occidentul, dacă n-au trupe pregătite să exploateze tehnica și trupe suficiente să reziste pe teren, nu vor putea să își atingă obiectivele, ca să nu vorbim că eu nici acum nu știu care e obiectivul țărilor occidentale în acest război. Recâștigarea tuturor teritoriilor câștigate de ruși, stoparea înaintării rușilor pe teritoriul Ucrainei, care este obiectivul, ce vrem noi, de ce îi dăm armament Ucrainei?”, a mai declarat Traian Băsescu.

Citește și: Traian Băsescu dă de pământ cu tinerii din România: Avem nevoie de stagiu militar obligatoriu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult