- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata Română ar putea semna un acord de cooperare cu armata din Coreea de Sud. MApN a făcut anunțul

22 Sep, 11:16 • Bumbeneci Diana
Armata Română vrea să semneze un acord de cooperare cu Coreea de Sud. Ministrul Dâncu s-a deplasat în Coreea, pentru dezbateri.
Armata Română ar putea semna un acord de cooperare cu armata din Coreea de Sud. MApN a făcut anunțul

Armata Română poartă discuții cu armata din Coreea de Sud, despre un acord-cadru în domeniul apărării. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu se află în aceste zile în Coreea de Sud, cu scopul de a purta mai multe discuții legate de un acord-cadru de cooperare între cele două state. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul unui comunicat oficial de presă.

Armata Română vrea cooperare cu armata din Coreea de Sud

Conform comunicatului transmis de Armata Română, Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, efectuează, între 22 și 25 septembrie, o vizită oficială în Coreea de Sud, în program fiind incluse discuții bilaterale cu omologul sud-coreean, prilej cu care va fi semnată o Scrisoare de intenție prin care vor fi stabilite reperele încheierii unui acord-cadru de cooperare în domeniul apărării între cele două țări, anunță Agerpres.

Mai poți citi: Armata Română recrutează soldați și gradați profesioniști și în 2022. Ce salariu are un recrut și care sunt condițiile pentru a deveni militar

Armata Română ar putea semna un acord de cooperare cu armata din Coreea de Sud. MApN a făcut anunțul
Armata Română ar putea semna un acord de cooperare cu armata din Coreea de Sud. MApN a făcut anunțul

Cei doi miniștri vor aborda tematici referitoare la situația internațională de securitate, la perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener al Alianței Nord-Atlantice, și la sprijinul acordat Ucrainei„, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis în cursul zilei de azi.

Mai mult, ministrul Dîncu are în programul său o serie de întâlniri cu ministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare, cu președintele Comisiei pentru Apărare Națională și va vizita expoziția de tehnică și armament DefExpo Korea 2022.

Pe agenda oficială figurează, în același timp, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Republica Coreea și vizitarea „War Memorial of Korea”.

În Forțele Armate ale Republicii Coreea sunt forțele militare ale Coreei de Sud. Militarii coreeni sunt responsabili de menținerea suveranității și integrității teritoriale a țării, dar sunt adesea angajați în operațiuni umanitare naționale și de ajutorare a dezastrelor. De curând, recunoscându-și rolul și responsabilitățile ca fiind cea de-a 15- a  cea mai mare economie în termeni de PIB , Coreea de Sud a participat la diferite operațiuni de menținere a păcii și operațiuni antiteroriste, fiind pentru România un viitor aliat de nădejde.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult